Baltarusijos Ministrų Taryba šokiruota: Lukašenka skubiai nori taikos su ES, skelbia savo nurodymą (Video)  (5)

Lukašenka padarė pareiškimą dėl ES, kuris nustebino net Ministrų Tarybos narius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos diktatorius Lukašenka nenori nutraukti prekybos santykių su ES, nes puikiai žino, kad be Europos šalis turės bėdų.

Minske per Baltarusijos Respublikos Ministrų Tarybos posėdį žodį tarė ir apsišaukėlis šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka. Jį nustebino tai, kad vyriausybė nesiruošia užmegzti ekonominių ryšių su ES.

Lukašenka pabrėžė, kad, nepaisant Vakarų sankcijų, Baltarusija neturėtų visiškai atsisakyti Europos rinkos, informuoja „Ukraina 365“.

Diktatorius pabrėžė, kad ES yra artimiausia Baltarusijos kaimynė. Jis priminė, kad politika yra politika, o verslas yra verslas. Minskas yra pasirengęs parduoti ES tiek naftos produktus, tiek trąšas, kurių reikia ES šalims.

Lukašenka taip pat priminė, kad iki vasario 24-osios įvykių Baltarusija ES tiekė kur kas daugiau išvardytų produktų nei tai pačiai Rusijos Federacijai.

Diktatorius teigė, kad Baltarusijoje šios prekės dabar yra „po tvora“ ir niekam jų nereikia. Jis barė Ministrų Tarybos narius, kurie aktyviai nebando rasti bendros kalbos su ES šalimis, kad pradėtų joms tiekti naftos produktus ir trąšas.

 

Lukašenka priekaištavo savo diplomatams, kad jie tik skundžiasi sankcijomis, užuot radę bendrą kalbą su Vakarais. Tiesą sakant, tai reiškia viena: Baltarusijos Respublika turi didelių problemų dėl Vakarų įvestų sankcijų, o kaip su visu tuo susitvarkys šalies ekonomika, dar nežinia.

ES ir Baltarusijos santykiai pablogėjo 2020 metų rugpjūtį po Baltarusijos prezidento rinkimų. Minskui buvo pritaikyta nemažai sankcijų – tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims. O po Rusijos invazijos į Ukrainą ES šalys dar labiau padidino sankcijų Baltarusijai spaudimą, nes Minskas yra Rusijos invazijos bendrininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(7)
(152)

Komentarai (5)