[Žinios trumpai] „Ukraina sparčiai ruošiasi blogiausiam karo scenarijui“, – karas vėl persikels į Ukrainos šiaurę  ()

Kyjivas neatmeta galimybės, kad Kremlius „išspirs“ Aleksandrą Lukašenką, o Baltarusija įsiverš į Ukrainos šiaurinius ir vakarinius regionus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ruošiasi blogiausiam scenarijui, pagal kurį Vladimiras Putinas gali priversti Aleksandrą Lukašenką įsitraukti į karą kartu su Rusijos kariuomene. Tokiu atveju būtų užpulti šiauriniai ir vakariniai šalies regionai.

Tai pareiškė vidaus reikalų viceministras Jevgenijus Eninas, praneša „Telegraf“.

„Baltarusijos valdžia jau suteikė savo teritoriją karių tranzitui, raketų ir artilerijos apšaudymui, sužeistųjų gydymui ir net Rusijos grobio išvežimui. Pagal visus karo dėsnius Baltarusija jau seniai prisijungė prie karinės agresijos“, – sakė J. Eninas.

Nepaisant to, kad save laikantis Baltarusijos prezidentas visais būdais vengia aktyviau įsitraukti į karą prieš Ukrainą, Kremlius vis dar gali rasti argumentų ir „įtikinti“ Minską.

Ukrainos karinė vadovybė ruošiasi šiam scenarijui ir jau įrengia šimtus papildomų kontrolės punktų. Jie taip pat stiprina saugumą Ukrainos sostinėje ir Kyjivo regione, taip pat kitose su Baltarusija besiribojančiose teritorijose.

 

Policija ieško išdavikų ir kolaborantų tarp vietos gyventojų, taip pat ieško Rusijos kariškių, kurie pasitraukė iš savo dalinių.

Vakarų Ukrainoje saugumo pajėgos taip pat sugriežtino Baltarusijos sienos kontrolę ir apsaugojo svarbius objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()