[Žinios trumpai] Kuriozinė, bet baugi situacija danguje – pilotai netyčia užmigo skrisdami 11 km aukštyje, pražiopsojo nusileidimą  ()

Aviacijos analitikas Alexas Macherasas, paskelbęs apie įvykį socialiniame tinkle „Twitter“, dėl to kaltino pilotų nuovargį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du „Ethiopian Airlines“ pilotai užmigo skrisdami iš Sudano sostinės Chartumo į Etiopijos sostinę Adis Abebą, bet nenusileido, nes pramiegojo nusileidimą. Incidentas įvyko pirmadienį (rugojūčio 15 d.), rašo „Aviation Herald“.

Oro eismo kontrolė (ATC) paskelbė įspėjimą, kai reisas ET343 artėjo prie oro uosto, bet nepradėjo leistis. Kol pilotai miegojo, „Boeing 737“ autopiloto sistema išlaikė lėktuvą 37 000 pėdų  (11 200 m) aukštyje.

ATC kelis kartus bandė susisiekti su pilotais, bet jiems nepavyko. Kai lėktuvas perskrido kilimo ir tūpimo taką, kuriame turėjo nusileisti, atsijungė autopilotas. Tai aktyvavo pavojaus signalą, kuris pažadino pilotus, rašo „Aviation Herald“.

 

Tada pilotai perėmė orlaivio valdymą ir po 25 minučių nusileido ant kilimo ir tūpimo tako.

Laimei, niekas nenukentėjo ir lėktuvas saugiai nusileido.

Aviacijos stebėjimo sistemos ADS-B duomenys patvirtino, kad incidentas įvyko ir orlaivis praskriejo virš kilimo ir tūpimo tako. Ji paskelbė orlaivio skrydžio trajektorijos vaizdą, kuriame pavaizduota į begalybę panaši kilpa netoli Adis Abebos oro uosto.

 

Apie panašų incidentą buvo pranešta gegužę, kai du pilotai užmigo skrendant iš Niujorko į Romą, lėktuvui pakilus 38 000 pėdų (11 500 m) virš žemės.

Aviacijos reguliuotojas atliko tyrimą, kuris patvirtino, kad abu „ITA Airways“ pilotai miegojo, kai jų „Airbus 330“ skrido virš Prancūzijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()