„Tai išskirtinai unikali situacija, apie tai rašys visuose vadovėliuose - Rusija pateko į galingus spąstus“ (Video)  ()

Izraelio armijos atsargos karininkas, karo istorikas Grigorijus Tamaras pakomentavo susiklosčiusią situaciją Chersono regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jo, Rusijos kariuomenė turi galimybę pabėgti, tačiau tam reikia atlikti gerą žvalgybą, sunaikinti vienu metu kelis HIMARS, kad iš Ukrainos būtų atimta galimybė tęsti apšaudymą ir tuo pačiu atkurti bent vieną tiltą.

Tačiau kol kas situacija akivaizdžiai nepalanki okupantams. Apie tai ekspertas kalbėjo interviu Aleksandrui Šelestui „Politeka Online“, „YouTube“ kanale:

„Paradoksas yra tame, kad Ukrainos kariuomenė neturi galimybių sutriuškinti rusų frontalinėje atakoje. Ukraina neturi tiek šarvuočių, lauko artilerijos, bet vadovybė suprato Chersono srities vietovių topografinių ypatybių išskirtinumą ir iš tikrųjų pagavo Rusijos kariuomenę į spąstus dėka Dniepro upės, didelės vandens užtvaros ir turimų HIMARS. Tai gana unikali situacija“, – sakė Grigorijus Tamaras.

 

Jis pridūrė, kad jei Ukrainos kariuomenei pavyks sėkmingai nugalėti Rusijos kariuomenę, šis atvejis bus nagrinėjamas visų  pasaulio karo akademijų vadovėliuose.

„Kariniu požiūriu tai gana įdomi situacija“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(1)
(92)

Komentarai ()