Pagrindinis Putino žmogus Arktyje rastas negyvas iškritęs už borto – Putinas toje pačioje vietoje lankėsi visai neseniai  (3)

Ivano Pechorino mirtis savaitgalį papildo paslaptingų Rusijos verslininkų mirčių sąrašą nuo vasario 24 d. invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad 39 metų Ivanas Pechorinas, Tolimųjų Rytų ir Arkties plėtros korporacijos generalinis direktorius, iškrito iš laivo ir mirė šeštadienį netoli Russkio salos Japonijos jūroje Primorsko krašte, Rusijoje, netoli Vladivostoko, 5800 mylių į rytus nuo Maskvos.

Anot Rusijos leidinio „Komsomolskaja pravda“, Pechorinas dirbo vadovaujant Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, modernizuodamas aviaciją Rytų Rusijoje ir plėtodamas išteklius Arktyje, atsižvelgiant į griežtas sankcijas.

Pranešama, kad paskutinis Pechorino viešas pasirodymas įvyko Rytų ekonomikos forume, vykusiame rugsėjo 5–8 dienomis Vladivostoke. „Daily Mail“ pranešė, kad Pechorinas kalbėjo per sesiją „Kiekvienas turi savo maršrutą: pasikeitusio pasaulio logistika“.

Įdomu tai, kad vasarį buvęs korporacijos vadovas Igoris Nosovas (43 m.), kaip pranešama, staiga mirė nuo insulto.

Pranešama, kad rugsėjo 1 d. 67 metų Ravilis Maganovas, naftos magnatas ir buvęs antros pagal dydį Rusijos naftos bendrovės „Lukoil“ vadovas, iškrito pro vienos Maskvos ligoninės šeštojo aukšto langą. Nepatvirtinti pranešimai teigia, kad Maganovas buvo „sumuštas“ ir „išmestas pro langą“.

 

Naftos magnatas anksčiau išreiškė nepritarimą invazijai į Ukrainą. Tuo tarpu „Lukoil“ teigė, kad jo mirtis įvyko „po sunkios ligos“.

Bėgant metams buvo ir kitų panašių mirčių.

2021 m. gruodį Jegoras Prosvirninas, nacionalistinių svetainių „Sputnik“ ir „Pogrom“ įkūrėjas, iškrito pro gyvenamojo namo langą Maskvoje ir mirė. Panašus incidentas įvyko tų metų spalį, kai Rusijos ambasadoje Berlyne buvo rastas negyvas Rusijos diplomatas, iškritęs pro langą.

 

„Russia Posts English“ pranešė, kad Pechorino aviacijos meistriškumas apėmė keleivių vežimo oru rėmimą, oro uosto infrastruktūros modernizavimą ir naujų kilimo ir tūpimo takų statybą. Jis taip pat buvo atsakingas už „United Far Eastern Airlines“, kuri buvo sukurta 2021 m., plėtrą.

„Ivano mirtis – nepataisoma netektis draugams ir kolegoms, didžiulė netektis korporacijai. Reiškiame nuoširdžią užuojautą šeimai ir draugams“, – rašoma korporacijos pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(4)
(46)

Komentarai (3)