Kinija skelbia raudoną pavojaus signalą  ()

Kinijoje paskelbtas aukščiausias pavojaus signalas, nes tikimasi, kad taifūnas „Muifa“ du kartus pasieks sausumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taifūnas pirmą kartą pasieks pakrantės rajonus tarp Sanmeno apygardos ir Zhoushan miesto Džedziange, vakare, sutemus.

Trečiadienio vakarą jis antrą kartą užgrius pakrantės zonas tarp Jiaxing miesto Džedziange ir Šanchajaus Pudongo rajono.

Kinijos nacionalinė observatorija trečiadienį paskelbė raudonąjį pavojaus signalą, aukščiausią įspėjimo lygį, nes taifūnas Muifa vėliau šią dieną du kartus pasieks sausumą. Kinijos meteorologijos administracija taip pat padidino parengties lygį iki antrojo aukščiausio, praneša naujienų agentūra „Xinhua“.

Muifa, 12-asis šiais metais taifūnas, trečiadienį 10 val. buvo pastebėtas virš vandenyno, 185 km į pietryčius nuo Xiangshan apygardos Džedziango provincijoje.

Numatoma, kad jis judės į šiaurės vakarus 20–25 km per valandą greičiu, sakoma Nacionalinio meteorologijos centro pranešime.

Remiantis prognozėmis, nuo trečiadienio iki ketvirtadienio popietės Šanchajuje, Dziangsu, Džedziange ir Šandonge gali kilti audros ir liūtys.

 

Centras minėtiems regionams patarė skubiai pasirengti taifūnui ir imtis atsargumo priemonių, kad būtų išvengta galimų geologinių nelaimių, o laivus ir valtis buvo paprašyta priglausti uostuose.

Kinija turi keturių pakopų spalvų kodavimo sistemą atšiauriems orams, o raudona yra pati rimčiausia, o po to eina oranžinė, geltona ir mėlyna.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()