[Žinios trumpai] „Net nebandykite kirsti sienos!“ - Latvija siunčia rimtą perspėjimą rusams  ()

„Rusai, nemėginkite kirsti sienos, jūs čia nesate laukiami, nutraukite karą prieš Ukrainą ir pasitraukite iš šios gražios šalies“, – rašė Latvijos užsienio reikalų ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo sumetimais Latvija nuo rugsėjo 19 dienos nusprendė apriboti rusų, turinčių Šengeno vizas, atvykimą.

Tai socialiniame „Twitter“ tinkle paskelbė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkēvičs. Anot jo, taip yra dėl plataus masto Rusijos karo prieš Ukrainą. Jis paragino okupantus palikti Ukrainos teritoriją.

„Rusai, nemėginkite kirsti sienos, jūs čia nesate laukiami, nutraukite karą prieš Ukrainą ir pasitraukite iš šios gražios šalies“, – rašė ministras.

 

2022 metų rugsėjo 12 dieną įsigaliojo Europos Sąjungos Tarybos sprendimas dėl visiško vizų išdavimo supaprastinimo sutarties su Rusijos Federacija nutraukimo.

Pagal šį sprendimą, nuo 35 eurų iki 80 eurų, padidintas vizos mokestis Rusijos Federacijos piliečiams ir pailgintas vizų išdavimo laikas. Taip pat nuo šiol kreipiantis dėl vizos jie turės pateikti daugiau papildomų dokumentų, daugkartinės vizos bus išduodamos daug rečiau. Kartu, humanitarinėms vizoms bus teikiama pirmenybė, o prašymai turistinėms vizoms bus svarstomi paskutiniai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(1)
(126)

Komentarai ()