Tai tiesiog neeilinis įvykis - Indijos ministro pastaba Putinui sudrebino pasaulį: tai gali būti efektyviau už visus JAV ir ES veiksmus  ()

Ekspertai mano, kad vieša Indijos kritika Rusijos karo Ukrainoje gali būti daug veiksmingesnė nei Europos ir JAV pareiškimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-20 Tai tiesiog neeilinis įvykis - Indijos ministro pastaba Putinui sudrebino pasaulį: tai gali būti efektyviau už visus JAV ir ES veiksmus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viršūnių susitikime Uzbekistane įvyko neeilinis įvykis – Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi viešai pareiškė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad „dabar ne laikas karui“.

Tokią nuomonę išsakė korporacijos „RAND“ nacionalinio saugumo specialistas Derekas Grossmanas.

„Šiandien Indijos ir Rusijos keliai išsiskyrė: užuot asmeniškai raginęs Putiną nutraukti karą, Modis viešai jį sugėdino. Pažiūrėsime, kas bus, bet turiu pasakyti, kad žinutė iš Indijos bus svarbesnė nei iš JAV ar Vakarų“, – sakė jis.

Vieša Kremliaus vadovo kritika dėl karo Ukrainoje rodo Rusijos tarptautinės izoliacijos stiprėjimą. Ir tai, kad ji ateina iš Indijos, gali turėti įtakos Kremliaus pozicijai.

Kaip pažymėjo ekspertai, dabar V. Putinas atvirai išgirdo apie šalių, su kuriomis jis aktyviai kuria santykius, susirūpinimą. Vakarų valstybėms įvedus Rusijai sankcijas, V. Putinas ne kartą yra sakęs, kad Rusija nėra izoliuota, nes gali žvelgti į Rytus, į dideles Azijos valstybes, tokias kaip Kinija ir Indija.

 

Tačiau Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) posėdyje V. Putinas išgirdo, kad nepaisant ekonominės naudos, Indija ir Kinija nėra suinteresuotos Rusijos karą tęsimu Ukrainoje, pažymėjo apžvalgininkai.

Kinijos lyderiui susilaikius nuo paramos Rusijai jos kare prieš Ukrainą, Indijos ministras pirmininkas N. Modi pasakė prezidentui Putinui, kad „dabar ne laikas karui“.

„The New York Times“ pažymėjo, kad signalai iš Delio ir Pekino rodo, kad Rusija patenka į gilią tarptautinę izoliaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(1)
(153)

Komentarai ()