[Žinios trumpai] Kazachstanas ne juokais išsigandęs, skubiai perkėlė kariuomenę prie Rusijos sienos - skelbiama, kas vyksta  (1)

Kazachstanas skubiai pradėjo karines pratybas prie Rusijos sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į pranešimus apie dalinės mobilizacijos paskelbimą Rusijos Federacijoje, Kazachstanas skubiai pradėjo karines pratybas prie Rusijos sienų.

Informacija apie tai paskelbta oficialioje Kazachstano gynybos ministerijos svetainėje rugsėjo 20 d.

Pratybose „Beket-22“ dalyvaus Kostanajaus srities teritorinės gynybos brigada. Teritorija ribojasi su trimis Rusijos Federacijos regionais: Orenburgu, Čeliabinsku ir Kurganu.

Pratybų metu gynybai bus atlikti rimti koviniai mokymai. Planuojami du etapai: pirmasis, intensyviausias, prasidėjo rugsėjo 21 d.

„Beket-22“ pratybose  dalyvauja ne tik už karinę tarnybą atsakingi asmenys, bet ir Kazachstano valstybės bei teisėsaugos institucijų atstovai. Jie parengs krizinių situacijų sprendimo tvarkos planą.

 

Pastaruoju metu Rusijos valdžia ir propaganda pradėjo viešai kelti teritorines pretenzijas Kazachstanui. Retorika panaši į tą, kurios rusai ėmėsi prieš Ukrainą, Krymo ir Donbaso okupacijos išvakarėse. Viskas rodo, kad Maskva planuoja Kazachstane pakartoti „Krymo scenarijų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(4)
(111)

Komentarai (1)