[Žinios trumpai] Putinas paskelbė karą visiems Vakarams – Vokietija perspėja, kad prasidės užsakomosios žmogžudystės  ()

Pasak Vokietijos Konstitucijos apsaugos federalinio biuro vadovo Thomaso Haldenwango, Rusijos žvalgybos tarnybų vykdyti operacijas riba sumažėjo. Ateityje galimi užsakomųjų žmogžudysčių atvejai, pavyzdžiui, kaip 2019 m. Berlyne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos žvalgybos tarnybų vadovai perspėjo dėl tolesnio Rusijos Federacijos eskalavimo grėsmės, ypač dėl galimų politinių žmogžudysčių Vokietijoje. Apie tai praneša „Der Spiegel“.

Vokietijos žvalgybos agentūrų, ypač Federalinės Vokietijos Konstitucijos apsaugos tarnybos (BfV), Vokietijos Federalinės žvalgybos tarnybos (BND) ir Karinės kontržvalgybos tarnybos (MAD) vadovai neseniai kalbėjo Bundestage.

BfV vadovas Thomas Haldenwangas sakė, kad Rusijos puolimas prieš Ukrainą „pakeičia žaidimo taisykles“ visais su saugumo politika susijusiais aspektais, o tai tiesiogiai veikia Vokietijos vidaus saugumą.

Pasak jo, 40 Rusijos šnipų, kuriuos federalinė vyriausybė išvarė balandį, anaiptol nėra visi Vokietijoje buvę ir tebesantys Maskvos agentai.

 

Pasak Haldenwango, Rusijos specialiosioms tarnyboms vykdyti operacijas slenkstis sumažėjo ir ateityje galima tikėtis daugiau bylų, tokių kaip buvusio čečėnų karo vado Zelimkhano Khangoshvili nužudymas, įvykęs 2019 metais Berlyne. Žurnalistinio tyrimo rezultatai įrodė Rusijos Federacijos dalyvavimą šioje byloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()