Prigožinas skelbia, kad Rusijoje prasidėjo „tylus pilietinis karas“ – kyla pavojus pačiam Putinui  ()

Jevgenijus Prigožinas nuolat kritikuoja Rusijos karinių institucijų neefektyvumą, kuris gali netiesiogiai pakirsti Kremliaus galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

PMC „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas specialiai sukūrė „Telegram“ kanalą, skirtą pranešti apie savo samdinių „išnaudojimus“ kare prieš Ukrainą.

Tuo pačiu jis bando įrodyti, kad Rusijos Federacijos Gynybos ministerija neteisingai vadovauja savo kariuomenei ir, kad ateitis priklauso samdiniams.

Karo studijų instituto analitikai išsamiai aptarė naujausius įvykius, susijusius su Prigožinu ir Rusijos gynybos ministerija.

Pastaruoju metu Prigožinas vis dažniau kalba, kad mūšiuose dėl Bachmuto kaunasi tik jo samdiniai. Kartu jis pabrėžia, kad už savo pinigus „vagneriečius“ apauna, aprengia ir apginkluoja.

Kitą dieną jo „Telegram“ kanalas paskelbė filmuotą medžiagą iš Chersono regiono, kur užpuolikai iš 126-osios Juodosios jūros laivyno brigados dėkoja PMC „Wagner“ už aprūpinimą karine įranga, kurios jiems labai trūksta fronto linijoje.

Jo kanalas be pagražinimų aprašo tikrą vaizdą prie Bachmuto, pabrėždamas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neketina pasiduoti, nors propagandinė žiniasklaida apie tai trimituoja kiekviename žingsnyje.

Jis apibūdino situaciją poligone netoli Belgorodo. Anot Prigožino, Rusijos Federacijoje prasidėjo „tylus pilietinis karas“, nes Rusijos valdžia vienu metu negalėjo apriboti migracijos iš Centrinės Azijos šalių.

 

Savo įrašuose Prigožinas aiškiai kreipiasi į nacionalistus ir Rusijos prezidento šalininkus, kurie jau seniai reikalauja, kad V. Putinas priverstų oligarchus finansuoti Rusijos kariuomenę, o taip pat žiniasklaidą išsakyti tikrą vaizdą mūšio lauke. Ir nors Prigožinas tiesiogiai Putino nekritikuoja, jo augantis populiarumas socialiniuose tinkluose tarp nacionalistų gali pakenkti pačiam V. Putino, kaip „stipraus žmogaus“ patrauklumui.

O jo pareiškimai apie „tylų pilietinį karą“ gali dar labiau sumenkinti Kremliaus naratyvus apie Rusijos Federacijos teritorijoje gyvenančių etninių grupių vienybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()