[Žinios trumpai] To dar nebuvo: Rusija skelbia, kad smogs kosminį smūgį, nurodomi pagrindiniai taikiniai - jau minimas ir E. Muskas  ()

Komerciniai palydovai, naudojami JAV padėti Ukrainai kare prieš Rusiją, yra „teisėti“ atakų taikiniai, trečiadienį pareiškė vienas Rusijos diplomatas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-27 [Žinios trumpai] To dar nebuvo: Rusija skelbia, kad smogs kosminį smūgį, nurodomi pagrindiniai taikiniai - jau minimas ir E. Muskas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privatus turtas, pvz., Elono Musko palydovinis interneto žvaigždynas „Starlink“, taip pat „Maxar“ ir „Planet Labs“ žemės stebėjimo palydovai, pasirodė esą labai svarbūs.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos Ginklų kontrolės ir neplatinimo departamento vadovo pavaduotojas Konstantinas Voroncovas JT skundėsi, kad tokių palydovų naudojimas konfliktuose yra „itin pavojinga tendencija“.

„Kvazicivilinė infrastruktūra galėtų būti teisėtas keršto taikinys“, – Voroncovą citavo valstybinė naujienų agentūra TASS.

Panašiai suformuluotame įspėjime rugsėjį Voroncovas pabrėžė, kad nekariniai palydovai naudojami „kariniuose konfliktuose“ ir tai turėtų būti „griežtai pasmerkta“ tarptautinės bendruomenės.

„Vakarų veiksmai kelia nereikalingą riziką taikios kosminės veiklos tvarumui“, – sakė Voroncovas.

 

Rusijos delegacija JT nusiginklavimo komisijoje ragino priešintis ginklavimosi varžyboms kosmose. Praėjusį lapkritį Rusijos kariuomenė kosminėje erdvėje išbandė priešpalydovinį ginklą, kurį JAV pasmerkė kaip „pavojingą ir neatsakingą“ kosminės raketos smūgį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(19)
(-10)

Komentarai ()