[Žinios trumpai] Vokietija iškėlė Serbijai ultimatumą: nuo Belgrado sprendimo priklauso visos šalies ateitis  ()

Vokietijos vyriausybė reikalauja, kad Serbija kuo greičiau apsispręstų dėl savo geopolitinio kurso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija svarsto iškelti prieš Serbiją geopolitinio kurso pasirinkimo klausimą. Šalies vyriausybė nori, kad Serbijos prezidentas pagaliau nuspręstų, su kuo jo šalis gyvens ateityje.

Berlyne juos nustebino ir nuliūdino tai, kad Belgradas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Rusijos Federacija, informuoja „Welt“.

Serbija nesilaiko pagrindinių ES šalių principų – Rusijos invazijos į Ukrainą pasmerkimo ir sankcijų agresoriui įvedimo.

Šaltinis praneša, kad Vokietijos vyriausybė reikalauja, kad Serbija kuo greičiau apsispręstų dėl savo geopolitinio kurso.

Jei Vučičius vis dėlto apsispręs eiti ES kryptimi, Berlynas yra pasirengęs visais įmanomais būdais padėti Serbijai. Priešingu atveju Belgradas turės pasikliauti tik savo naująja sąjungininke – Rusija.

 

Po vasario 24 dienos Serbija ir toliau palaiko ryšius su Rusijos Federacija. Interviu Vučičius sakė, kad labai vertina draugystę su Rusijos Federacija ir be jos kyla „fizinio pačios Serbijos išnykimo“ pavojus.

Belgradas atsisakė prisijungti prie Europos sankcijų Rusijos Federacijai. ES ne kartą perspėjo Belgradą, kad be sankcijų, Serbija negalės tęsti integracijos į Europą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(2)
(87)

Komentarai ()