Intriguojantis atradimas netoli Argentinos – atrastas povandeninis laivas, kuriuo Hitleris galėjo pabėgti į Pietų Ameriką? (Video)  ()

Argentinos tyrimų grupės vadovas Abelis Basti teigia, kad povandeninis laivas galėjo būti susprogdintas prie Argentinos krantų, siekiant paslėpti pėdsakus. Dar prieš vokiečių diktatoriui išsilaipinus pakrantėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodė naujos vokiečių povandeninio laivo nuolaužų nuotraukos, kuris galėjo padėti Hitleriui pabėgti į Lotynų Ameriką 1945 m.

Kai kurie ekspertai yra įsitikinę, kad 80 metrų povandeninio laivo nuolaužos, aptiktos prie Argentinos Kvekenos uosto krantų, iš tikrųjų buvo Trečiojo Reicho povandeninis laivas. Apie tai praneša „The Daily Mail“.

Laivo sudužimo vietą aptiko Eslabon Perdido („Dingusi grandis“) tyrimų grupės narai.

Jos lyderis Abelis Basti mano, kad naciai Hitlerį galėjo nugabenti į Lotynų Amerikos šalį atrastu povandeniniu laivu.

Ekspertai, tiriantys laivų nuolaužas, išanalizavo turimas Argentinos narų nuotraukas ir nusprendė, kad tai iš tiesų yra vokiečių povandeninis laivas iš Antrojo pasaulinio karo.

Geltona plokštelė su užrašu SS

Italų tyrinėtojas Fabio Bisciotti, vadovaujantis organizacijai, vadinamai Italijos karinio jūrų laivyno lyga, rado keletą galimų užuominų. Viena iš jų – geltonas ženklas su užrašu SS.

Pasak Bisciotti, jis aptarė radinį su kitais istorikais, kurie sutiko, kad žymėjimas panašus į Trečiojo Reicho simboliką.

Nuolaužų spalva taip pat gali būti tam tikras prielaidos įrodymas.

 

„Plokštelė geltonai auksinė. Taip yra kiekviename povandeniniame laive: kiekviena plokštelė ar koks nors svarbus elementas yra geltoname fone“, – sakė mokslininkas ir paaiškino, kad tai vienintelė natūrali spalva, kuri matoma tamsoje, degant raudonai šviesai.

Būdinga ir laivo sudužimo vieta. Amerikos ir Didžiosios Britanijos karo laivai, įskaitant povandeninius laivus, vengė vietovių prie Argentinos krantų.

„Todėl, pasibaigus karui, 1945 m. gegužę, tai greičiausiai buvo vokiškas laivas“, – sakė jis.

Povandeninis laivas turi unikalų dizainą, panašų į tą, kurį naudojo vokiečiai Antrojo pasaulinio karo metais. Jų negalima supainioti su britų povandeniniais laivais, jie visiškai skirtingi“, – aiškino istorikas.

 

Nuskendusio laivo matmenys yra tokie patys kaip vokiečių povandeninių laivų. Tačiau Bisciotti neskuba daryti skubotų išvadų.

„Tik būdamas nuskendimo vietoje būsiu 100 % tikras“, – paaiškino jis.

Tačiau Argentinos tyrimų grupės vadovas Abelis Basti mano, kad povandeninis laivas gali būti tikras. Rudens pradžioje mokslininkas išsakė savo hipotezę, pagal kurią Hitleris galėjo pabėgti į Argentiną.

„Tai galėjo būti povandeninis laivas, kuriuo Hitleris evakavosi karo pabaigoje“, – sakė Bisciotti.

Tačiau jis teigia, kad povandeninis laivas greičiausiai buvo susprogdintas slepiant pėdsakus, kol Vokietijos diktatorius išsilaipino pakrantėje ir atvyko į vokiečių agentams priklausančią rančą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()