„Meduza“ iš slaptų šaltinių skelbia, kad Kremliaus elitas skubiai galvoja apie Rusijos kapituliaciją  ()

Rusijos kariuomenės pasitraukimas iš Chersono, kurį Kremlius dar spalio pradžioje pompastiškai „priėmė į Rusijos Federaciją“, smarkiai pakeitė Vladimirui Putinui artimo Rusijos elito nuotaikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, vienas Rusijos prezidentui artimas verslininkas „Meduza“ sakė, kad suvokiama, jog pralaimėjimas Ukrainoje yra neišvengiamas. 

„Yra supratimas: mes pralaimėjome tikrąjį karą“, – sakė pašnekovas ir pridūrė, kad verslininkai dabar pradeda galvoti, kaip gyventi po Rusijos kapituliacijos ir kokią vietą jie užims ateityje.

Pasak jo, bus revanšistinės nuotaikos, bet taip pat bus sprendžiamas stabilizavimo ir normalizavimo klausimas. 

Tuo tarpu Kremliaus politinis blokas vis dar tikisi posūkio Maskvos naudai. Jie vis dar tikisi, kad Rusijos naudojimasis energetiniais ištekliais kaip geopolitiniu ginklu ir šantažo priemone duos rezultatų ir esamas konsensusas Ukrainos klausimu Vakaruose žlugs. 

Dar viena Rusijos prezidento administracijos viltis – politinės konjunktūros Ukrainoje pasikeitimas ir prezidento Volodymyro Zelenskio atsistatydinimas. Kartu leidinio pašnekovai nepaaiškino, kuo grindžiami tokie lūkesčiai.

Be to, Rusijos valdžia tiki, kad mobilizacija sustiprins Rusijos kariuomenę, ir galvoja, kad po kelių mėnesių ji galės pakeisti padėtį mūšio lauke.

Kita vertus, leidinių šaltiniai Rusijos regionų politiniame ir verslo elite nemano, kad Maskvai pavyks pakeisti įvykių eigą. Jie pabrėžia, kad Rusijos kariuomenės išvedimas iš Chersono yra suvokiamas kaip gėda, ir praneša apie „kylantį svetimo karo jausmą“.

 

Panašios nuotaikos kyla ir prezidento administracijai: nuolatinių Rusijos kariuomenės pralaimėjimų fone jie pradeda reikšti susirūpinimą dėl visiško šalies aukščiausiosios vadovybės slaptumo. Administracijos pašnekovai pažymi, kad Kremliaus dvejonės dėl „grūdų sandorio“ dar labiau padidino neigiamą požiūrį.

Tuo pat metu, šaltinių teigimu, elitas kol kas neketina imtis jokių veiksmų prieš V. Putiną. Jie „tiesiog nori, kad viskas greitai baigtųsi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai ()