Kurios futbolo megažvaigždės praleis FIFA pasaulio čempionatą Katare? Ir paskutinis atsisveikinimas su legendine žvaigžde  ()

Jau šiandien prasideda laukiamiausias sporto renginys – FIFA Pasaulio taurė Katare, jau dabar vadinamas pačiu kontroversiškiausiu futbolo čempionatu istorijoje. Bet čempionate nepamatysime kai kurių garsiausių pavardžių – kurių?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-20 Kurios futbolo megažvaigždės praleis FIFA pasaulio čempionatą Katare? Ir paskutinis atsisveikinimas su legendine žvaigžde  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

N'Golo Kante

Prancūzijos saugas N'Golo Kante dėl klubo sąnario operacijos nežais maždaug keturis mėnesius ir negalės padėti Prancūzijai Katare.

Mo Salah

Egipto rinktinė atkrentamajame mače pralaimėjo Senegalui ir į čempionatą nevažiuos.

Rijadas Mahrezas

Alžyras, kaip ir Egiptas, nepateko tarp geriausių Afrikos žemyno komandų. Marezos rinktinė akistatoje su Kamerūnu buvo silpnesnė.

Erlingas Halandas

„Manchester City“ žvaigždė praleido ne vieną rinktinės atrankos mačą dėl traumų ir norvegai nepateko į pasaulio čempionatą.

Martinas Odegardas

Londono „Arsenal“ žaidėjui ir tuo pačiu Halando kolegai iš Norvegijos rinktinės taip pat nebuvo lemta žaisti Vidurio Rytuose vykstančiame pasaulio čempionate.

Janas Oblakas

Slovėnijos vartininkas Janas Oblakas nuo 2014 metų yra svarbi Madrido „Atletico“ sėkmės dalis. Vartininko rekorde – 23 „sausos“ rinktinės rungtynės, kurios daugelyje rungtynių davė impulsą slovėnų kontratakų veiksmams. Tačiau to nepakako norint patekti į Katarą.

Zlatanas Ibrahimovičius

Daugelyje Europos ir kitų klubų žaidęs švedų veteranas beveik neabejotinai daugiau niekada nežais pasaulio čempionate: juk legendiniam Zlatanui Ibrahimovičiui jau 40 metų.

Jo rinktinė pralaimėjo Lenkijos „Baltiesiems ereliams“. Beje, tose rungtynėse Ibrahimovičiui teko tenkintis tik epizodiniu vaidmeniu — ant atsarginių suolo.

Gianluigi Donnarumma

Italų vartininkas buvo pripažintas turnyro žaidėju paskutiniame Europos čempionate. Jo bendras žaidimo laikas buvo 719 minučių, daugiau nei bet kurios komandos žaidėjas. Prancūzų PSG vartininkas atrėmė tris baudinius pusfinalyje prieš Ispaniją ir finale su Anglija.

 

Tačiau 23-ejų metų italo gerbėjai pasaulio čempionate Katare nepamatys jo nuostabių atmušimų – galbūt puolėjų, kurie kovos dėl auksinio turnyro batelio, laimei.

Milanas Škriniaras

Milano „Inter“ gynėjas pastaraisiais metais kelis kartus tapo geriausiu Slovakijos žaidėju. Futbolininką savo gretose nori matyti daugelis turtingų Europos klubų, tačiau artėjančiame pasaulio čempionate jo rinktinė nežais.

Alexis Saelemaekers

Dėl traumuoto kelio belgas vidurio puolėjas Belgijos rinktinėje nežais. Apytikslis jo pasveikimo laikotarpis yra šešios ar aštuonios savaitės.

 

Diogu Jota

„Liverpool“ puolėjas portugalas praleis pasaulio čempionatą dėl traumos, patirtos „Premier“ lygos rungtynėse su „Man City“.

„Tai ilgam. Mažiausiai mėnesiui, tad bus matyti", – savo globotinio sveikimo sąlygas komentavo raudonųjų treneris Jurgenas Kloppas.

Jota anksčiau nebuvo žaidęs pasaulio čempionate ir buvo vertinamas kaip Portugalijos rinktinės „arkliukas“.

Ir atsisveikinimas su legenda

Messi paskelbė, kad neketina dalyvauti 2026 metų pasaulio čempionate. Tai yra, šis turnyras gali tapti jo gulbės giesme. Bet kuriuo atveju tai paskutinė galimybė su rinktine iškovoti pagrindinį titulą, kurį kadaise sugebėjo iškovoti jo legendinis tautietis Diego Maradona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: