Kas bus, jeigu Rusija iš tikro susprogdins Baltarusiją? Skelbiamas mirties nuosprendis – smogs nesirinkdami metodų  ()

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, kad Rusijos specialiosios tarnybos planuoja provokaciją Baltarusijos ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose. Tai esą padės įtraukti Baltarusiją į karą prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-21 Kas bus, jeigu Rusija iš tikro susprogdins Baltarusiją? Skelbiamas mirties nuosprendis – smogs nesirinkdami metodų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Politikos studijų centro „Doktrina“ vadovo Jaroslavo Božko, tokios atakos gali priartinti Baltarusiją prie neišvengiamo Rusijos palydovo statuso visomis prasmėmis. Dabar jie yra tik pakalikai, bet ne visaverčiai visų įsibrovėlių karo nusikaltimų bendrininkai.

Kaip pažymi Božko, Rusija nebeturi tiek įrankių, kurie leistų jai grąsinti JAV ir NATO. Tačiau Vakarų šalys vis dar turi puikių galimybių daryti spaudimą Kremliui.

Rusija gali surengti sabotažą. Tačiau sabotažo grėsmė yra „korta“, kurią galima žaisti tik vieną kartą. Po to ateis sunkus eskalavimas, kurio rėmuose niekas nepasirinks metodų Rusijos atžvilgiu, sako Božko.

Po pavasario buvo nustatytas tam tikras sutarimas: Rusija karts nuo karto prašo derybų ir ragina susikurti sau palankią situaciją. Tačiau mainais ji neturėtų pažeisti tam tikrų ribų, susijusių su branduoliniais objektais ar pakartotine invazija į Kyjivą ir pan.

Božko teigimu, Rusija nežais korta su branduoliniais objektais, nes tai padarys jiems daugiau žalos nei naudos. Tačiau Baltarusija tikrai gali būti įtraukta į karą. Bet ne per tam tikras provokacijas, o per tiesioginį spaudimą Lukašenkai ir fizinius grasinimus jam.

Reikia priminti, kad Baltarusijoje neseniai buvo surengta šauktinių priesaikos ceremonija. Viename iš jų ciniškais pareiškimais vėl pasižymėjo Lukašenkos režimo Gynybos ministerijos vadovas Viktoras Chreninas.

 

Jis vėl ėmė apsimetinėti, kad neturi nieko bendra su karu Ukrainoje. Jis netgi pabrėžė, kad Baltarusija neva „neketina veltis į jokius konfliktus“. Tai ypač ciniškai skamba informacijos apie galimą Baltarusijos įsitraukimą į karą prieš Ukrainą fone.

Dar anksčiau, plataus masto invazijos išvakarėse, Chreninas davė „karininko žodį“ Ukrainos gynybos ministrui Oleksijui Reznikovui, kad iš Baltarusijos teritorijos puolimo nebus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(9)
(22)

Komentarai ()