Šiai šaliai tai paskutinė FIFA Pasaulio taurė – nuo šiol ją žinosime nauju pavadinimu: seka Turkijos pėdomis  ()

Šalyje stiprėja tautinis identitetas, todėl ji nusprendė sporto varžybose pakeisti savo pavadinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-21 Šiai šaliai tai paskutinė FIFA Pasaulio taurė – nuo šiol ją žinosime nauju pavadinimu: seka Turkijos pėdomis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ateityje Velso futbolo komanda tarptautinėje arenoje gali būti vadinama „Cymru“ – Velso futbolo asociacija (FAW) svarsto galimybę keisti pavadinimą po pasaulio čempionato Katare.

Cymru (tariasi Kemri) – Velso velsietišką pavadinimą – FAW jau naudoja vidinėje ir išorinėje komunikacijoje bei valdymo organo būstinės darbuotojai. FAW generalinis direktorius Noelis Mooney sakė, kad valdymo organas gali sekti Turkijos pavyzdžiu, prašydamas pervadinti komandą tarptautiniams turnyrams.

Nuo šių metų FIFA ir UEFA leido Turkijai tarptautinėje arenoje naudoti turkišką pavadinimą „Türkiye“, kuri pakeitė ankstesnę anglišką versiją „Turkey“.

„Komanda visada turėtų būti vadinama Cymru, taip mes ją vadiname čia“, - sakė Mooney. „Šiuo metu manome, kad šalyje mes aiškiai vadinami Cymru. Taip mes vadiname savo nacionalines komandas. Jei pažvelgsite į mūsų svetainę, kaip mes kalbame apie save, mes esame Cymru“.

FAW kalbės su įvairiomis Velso futbolo suinteresuotosiomis šalimis apie šalies pavadinimo keitimo Europos ir pasaulio konkurencijos pranašumus ir jau surengė neoficialias diskusijas su UEFA šia tema.

„Tarptautiniu mastu manome, kad dar turime šiek tiek daugiau darbo, todėl į šį pasaulio čempionatą vyksime kaip Velsas“, – sakė Mooney. „Tačiau manau, kad 2023-ieji bus metai, kai turėsime gerą diskusiją su visomis suinteresuotosiomis šalimis – vyriausybėmis, savo valdybomis, tarybomis ir sprendimus priimančiais organais, darbuotojais, klubu ir žaidėjais“.

 

Oficialaus Velso pavadinimo keitimo klausimas buvo iškeltas praėjusį mėnesį, kai Roberto Page'o komanda buvo įtraukta į tą pačią Euro 2024 atrankos grupę su Turkija, kuri dabar tarptautiniu mastu varžosi kaip Türkiye. Pokyčiai įvyko po to, kai Ankaros vyriausybė paragino šalį visame pasaulyje vadinti turkišku pavadinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()