Izraelis rimtai supyko, stoja į kovą su Rusija: skelbiama apie specialią kampaniją  ()

Izraelis bando užkirsti kelią Iranui tiekti ginklus Rusijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-28 Izraelis rimtai supyko, stoja į kovą su Rusija: skelbiama apie specialią kampaniją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarąjį mėnesį Izraelis, kuris anksčiau bandė išlaikyti neutralią poziciją Rusijos agresijos prieš Ukrainą metu, suaktyvino savo veiklą. Jis pradėjo masiškai perdavinėti žvalgybos informaciją tarptautinėms organizacijoms ir sąjungininkų šalims apie Irano ginklų tiekimą Rusijai.

Jeruzalė tokiu būdu bando daryti spaudimą Teheranui ir sustabdyti ginklų perdavimą. Apie tai rašė populiarus Izraelio interneto portalas „Walla", remdamasis aukšto rango šaltiniais Izraelio gynybos ir užsienio reikalų ministerijoje.

Dar visai neseniai Izraelio valdžia susilaikė nuo kišimosi į Rusijos karą prieš Ukrainą, siekdama išlaikyti gerus santykius su Maskva. Tačiau ši pozicija pasikeitė, kai rusai pradėjo masiškai pirkti Irano ginklus, siekdami terorizuoti taikius ukrainiečius. Maskvos ir Teherano karinio bendradarbiavimo stiprinimas kėlė nerimą Jeruzalei.

Spalio pabaigoje Izraelio prezidentas Yitzhakas Herzogas su darbo vizitu išvyko į Vašingtoną, kur su JAV valdžia pasidalijo slapta žvalgybos informacija apie Irano ginklų perdavimą Maskvai. Tokią pat informaciją gavo ir Kyjivas. Be to, spalio 20 d. Jeruzalė išsiuntė slaptas telegramas dešimtims savo ambasadų visame pasaulyje. Diplomatams buvo nurodyta pasinaudoti šia informacija rengiant kampaniją prieš Irano ginklų tiekimą rusams.

 

Izraelio valdžia buvo ypač susirūpinusi dėl galimybės, kad Iranas perduos balistines raketas. Šiose telegramose esą buvo visa informacija: ginklų sąrašas, datos, išlaidos. Per ambasadas duomenys jau buvo perduoti sąjungininkų šalių valdžios institucijoms. Izraelis šia tema taip pat diskutuoja su Rusijos valdžia. Visų pirma šis klausimas buvo iškeltas Izraelio ambasadoriaus Alexo Ben-Zvi ir Rusijos užsienio reikalų viceministro Michailo Bogdanovo susitikime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(1)
(108)

Komentarai ()