Lietuva turi didelę problemą: skelbiamas žemėlapis, kur žmonės gyvena ilgiausiai, o kur trumpiausiai (Foto)  ()

Eurostato duomenys parodė, kur žmonės gyvena ilgiausiai, o kur trumpiausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2020 metais ES vidutinė gyvenimo trukmė buvo 80,4 metų. Moterys vidutiniškai gyveno ilgiau už vyrus, atitinkamai 83,2 metų 77,5 metų.

Palyginti su 2019 m., vidutinė gyvenimo trukmė sumažėjo 0,9 metų. Vyrų gyvenimo trukmė sumažėjo labiau (-1,0 metų) nei moterų (-0,8 metų). Tačiau šis gyvenimo trukmės sutrumpėjimas yra susijęs su staigiu mirtingumo padidėjimu 2020 m. dėl COVID-19 pandemijos.

Straipsnyje pateikiamos kelios išvados iš išsamesnio straipsnio „Statistics Explained“.

2020 m. ES regionai, kuriuose didžiausia gyvenimo trukmė, buvo Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje ir Graikijoje. ES regionas, kuriame didžiausia gyvenimo trukmė, buvo Prancūzijai priklausančioje Korsikos saloje (84,0 metų), po to sekė Balearų salos Ispanijoje (83,9 metų) ir Epyro regionas Graikijoje (83,8 metų).

 

Kita vertus, visi ES regionai, kurių gyvenimo trukmė buvo mažiausia, buvo Bulgarijoje: Šiaurės Vakarų (72,1 metų), Šiaurės ir Vidurio (72,8 metų) bei Šiaurės ir Pietryčių Bulgarijoje (72,9 metų).

Tuo tarpu Lietuva, kaip matome žemėlapyje, nusidažius ta pačia spalva, kaip ir Bulgarija. Mūsų šalyje vidutinė gyvenimo trukmė mažesnė nei 75 metai. Vilniaus regione ir netoli jo situacija šiek tiek geresnė, t. y. 75-80 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()