Toli nuo tėvynės – Tailande buvo sulaikyti elgetaujantys rusai, pabėgę nuo mobilizacijos: gresia nemalonumai  ()

Iš nevilties rusai Tailando policijai pasakė, kad išleido absoliučiai visus savo pinigus ir buvo priversti elgetauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos piliečiai Jevgenijus M. ir Aleksandras K. buvo suimti už elgetavimą Tailando Surat Thani mieste, informuoja „Pattaya Now“.

Šie du vyrai dėl priverstinės Putino paskelbtos mobilizacijos nusprendė bėgti į užsienį ir atvyko į Tailandą. Ten jie apsigyveno Surat Thani mieste ir ėmė prašyti praeivių pinigų ir maisto. 

Rusai tajų ir anglų kalbomis padarė informacinius ženklus, užrašydami, kad neva pabėgo iš Rusijos, kad išvengtų siuntimo į Ukrainos frontą. Beje, vienas iš Rusijos piliečių grojo gitara taip bandydamas šiek tiek užsidirbti pinigų.

„Padėkite! Aš pabėgau nuo karo iš Rusijos, dėl karo praradau verslą, nenoriu grįžti į Rusiją. Ar galite padėti ką nors paaukodami? Ar turite man maisto?“, – toks tekstas buvo užrašytas ant kartoninio lakšto.

 

Tačiau teisėsauga visgi juos sulaikė, mat vyrai turėjo turistines vizas, tad, nepaisant to, kad rusai save pristatė kaip pabėgėlius, jie buvo pripažinti tiesiog elgetaujančiais turistais. Pastaroji veikla Tailande uždrausta, todėl rusams gresia vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()