[ŽT] JAV paviešino netikėtą skirtumą, kaip Xi Jinpingas bendrauja su Putinu ir kaip su Zelenskiu  ()

Praėjusią savaitę, minint Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą metines, Pekinas nusprendė pristatyti savo „taikos planą“, kurį sudaro 12 punktų. Tačiau būtent šio plano su Ukraina niekas neaptarė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 26 d. JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas nusprendė pakomentuoti Baltųjų rūmų poziciją dėl Pekine parengto dokumento, informuoja „NBC News“.

Vašingtonas įsitikinęs, kad Kinija su Ukrainos prezidentu turėjo aptarti visus 12 punktų prieš paskelbdama „taikos planą“. J. Sullivanas žino, jog taikos iniciatyvos skatinimas yra labai sudėtingas ir kruopštus procesas. Tačiau jį inicijavusi šalis visus klausimus privalėjo aptarti ne tik su Maskva, bet ir su Kyjivu. Bet koks „taikos planas“ turi būti parengtas taip, kad pirmiausia būtų įtraukta Ukraina kaip nukentėjusioji šalis.  

Per visus metus Xi Jinpingui pavyko daug kartų pasikalbėti su V. Putinu, bet jis nė karto nepaskambino V. Zelenskiui, pranešė Baltieji rūmai. Kartu J. Sullivanas pripažino, kad vienintelis teisingas Kinijos „taikos plano“ punktas yra pagarba teritoriniam vientisumui.

 

Praėjusią savaitę JAV prezidentas aiškiai pasakė, kad Kinijos „taikos planas“ naudingas tik vienai šaliai – Rusijai. Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad jie išsamiai išnagrinės Pekino pasiūlymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(9)
(23)

Komentarai ()