[ŽT] Rusija neteko itin slaptų, elitinių agentų: įvyko slapčiausia ir geriausiai koordinuota operacija (Foto)  ()

Slovėnijoje sulaikyta pora, įtariama šnipinėjusi Rusijos naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovėnijoje buvo sulaikyta du vaikus auginanti pora. Pora įtariama šnipinėjusi Rusijos naudai. Pas juos rasta labai daug grynųjų pinigų ir ilgų kelionių po Europą istorija.

Kaip rašo „The Guardian“, Maria Mayer ir Ludwig Gish (netikri vardai – red.) Liublianoje su vaikais apsigyveno 2017 metais. Mayer atidarė internetinę galeriją, o Gish vadovavo IT startuoliui. Pasak susikurtos legendos, jie pabėgo iš Argentinos į Slovėnijos sostinę dėl saugesnio gyvenimo.

Jų legenda kurta itin kruopščiai, sugaišta itin daug laiko - tai elitiniai Kremliaus šnipai. 

Keletą metų jie gyveno įprastą gyvenimą, tačiau gruodžio pradžioje pora tapo vienos slapčiausių ir geriausiai koordinuotų policijos ir žvalgybos operacijų naujausioje Slovėnijos istorijoje taikiniu. Įtariamieji buvo sulaikyti, o jų vaikai paimti į socialinę globą.

Sausio pabaigoje Slovėnijos žiniasklaida rašė apie sulaikytųjų ryšius su Rusijos Federacija, o neseniai „The Guardian“ šaltiniai Liublianoje patvirtino, kad „Marija ir Liudvikas“ yra elitiniai Rusijos šnipai, vadinami „nelegalais“. Abu buvo suimti po to, kai Slovėnija gavo pranešimą iš užsienio žvalgybos.

Slovėnijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad sulaikytieji turi Rusijos Federacijos pilietybę. Žinoma, kad vadinamieji „nelegalai“ veikia be jokių akivaizdžių ryšių su Maskva. Jie daug metų apsimeta užsieniečiais, susigyvena su legenda. Išvykę į užsienį, jie renka reikiamą informaciją. Pastebėtina, kad dažnai tokių šnipų vaikai nieko nežino apie tamsiąją savo tėvų gyvenimo pusę. Kartais jie net nežino, kad yra rusai.

 

Žiniasklaida rašo, kad Slovėnijoje suimtuosius ruošiamasi perduoti teismui, tačiau lygiagrečiai Maskva derasi su Vakarais dėl savo žmonių mainų.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(0)
(98)

Komentarai ()