Strelkovas pasibaisėjęs, kas įvyko prie Avdijivkos: „tai buvo paskutiniai geriausi Rusijos daliniai“  ()

Igoris Girkinas-Strelkovas papasakojo apie Rusijos pėstininkų pralaimėjimą prie Avdijivkos, kur Rusijos karinė vadovybė surengė naują mėsos šturmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos ir toliau patiria didelių nuostolių, bandydamos užimti Avdijivką ir Bachmutą. Buvęs Donecko separatistų karo vadas, į atsargą išėjęs FSB pareigūnas, teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas teigia, kad taip Rusija iššvaisto paskutinius gerai kovai paruoštus pėstininkų rezervus.

Savo „Telegram“ kanale jis sakė, kad Avdijivkos fronte Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas žlugdo Rusijos karius - jie masiškai žūsta bandydami užimti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, kurios buvo sustiprintos per 9 metus. Anot Strelkovo, įsibrovėlių nuostoliai tokie dideli, kad dabar mūšiuose žūsta paskutiniai kovai pasirengusių Donecko pėstininkų likučiai, atskiesti rusų savanoriais ir mobilizuotaisiais.

Negana to, Girkinas pabrėžia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pritraukė rezervų ir sugriovė rusų planus apsupti Avdijivką – dabar šis manevras rusams neįmanomas.

Ne mažiau sudėtinga padėtis okupantams ir Bachmuto fronte, kur didžiausius nuostolius sugeria „Wagner“ daliniai. Tai, kad Ukrainos pajėgos kol kas neskuba į kontrpuolimą, rodo, kad kol kas dideli rusų nuostoliai Ukrainos gynėjams tinka.

 

Girkinas prisimena Rusijos kariuomenės pralaimėjimą prie Vuhledaro ir pripažįsta, kad vadinamasis rusų „žiemos puolimas“ baigėsi šnipštu. Dabar okupantai laukia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakos, kuri taps „tiesos akimirka“.

(155)
(1)
(154)

Komentarai ()

Susijusios žymos: