„Niekada ir jokiomis aplinkybėmis negalima daryti to, ką sugalvojo Rusija“  (0)

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas faktiškai pripažino, kad jo kariuomenė, jau metus kariaujanti prieš Ukrainą, patiria šaudmenų badą. Jis patvirtino, kad karinė vadovybė nustatė šaudmenų limitus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į tai savo „Telegram“ paskyroje atkreipė dėmesį Rusijos tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Murid).

Įspūdinga tai, kad kalbėdamas apie limitus, Putinas visą atsakomybę perkėlė Gynybos ministerijai ir Generaliniam štabui – tai ne mano įsakymas, aš su tuo neturiu nieko bendra. Toks elgesys atitinka Rusijos diktatoriaus, kuris nepasižymi drąsa, asmenybę.

Pozicinis karas, į kurį įsitraukia Rusija, visada susijęs su išteklių išeikvojimu. Būtent šis faktas paskatino generolus po Pirmojo pasaulinio karo sukurti blickrygo ir gilaus proveržio taktiką greitiems kariniams rezultatams pasiekti. Štai kodėl išsivysčiusios šalys nepaprastai daug investavo į aukštųjų technologijų ginklus, galinčius per trumpą laiką įveikti priešą.

„Pagrindinis dalykas, kurį nuo Pirmojo pasaulinio karo be išimties išmoko visos normalios šalys, yra tas, kad niekada ir jokiomis aplinkybėmis negalima kariauti užsitęsusio karo. Putino generolams tokia mintis negalėjo ateiti į galvą“, - rašė A. Nesmijanas.

 

Rusijos pramonė yra taip nusilpusi dėl korupcijos, kad nepajėgi palaikyti ilgalaikio pozicinio karo. Rusijai prireikė vos vienerių metų, kad visiškai išeikvotų per dešimtmečius sukauptus išteklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(1)
(102)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: