Netikėta žinia. Pietų Afrika sugalvojo gudrų būdą, kaip pas save atsitempti Putiną  ()

Jungtinių Tautų konvencijoje numatyti imunitetai ir privilegijos suteikia imunitetą nuo asmens arešto ar sulaikymo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-30 Netikėta žinia. Pietų Afrika sugalvojo gudrų būdą, kaip pas save atsitempti Putiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Afrikos vyriausybė suteikė diplomatinį imunitetą visiems tarptautiniams dalyviams, įskaitant Rusijos prezidentą Vladamirą Putiną ir kitus Rusijos pareigūnus, su BRICS susijusiuose renginiuose, kurie vyks šalyje, pranešė vietos žiniasklaida.

Jungtinių Tautų konvencijoje numatyti imunitetai ir privilegijos suteikia imunitetą nuo asmens arešto ar sulaikymo.

Tarptautinių santykių ir bendradarbiavimo ministras Naledi Pandoras paskelbė pranešimą dėl diplomatinio imuniteto ir privilegijų įstatymo, kuris bus suteiktas visiems tarptautiniams pareigūnams su BRICS susijusiuose renginiuose šalyje, rašo Pietų Afrikoje leidžiamas leidinys „Daily Maverick“.

Pranešime, pasirašytame gegužės 19 d. ir paskelbtame pirmadienį, teigiama, kad Putinui ir jo tarptautiniams kolegoms bus suteikti imunitetai ir privilegijos, numatytos įstatymo 6 straipsnio 1 dalies a punkte.

Pandoras sakė, kad pranešimas buvo „įprastas“, ir tokie pranešimai buvo skelbiami kiekvieną kartą, kai Pietų Afrikoje vyksta panašus tarptautinis susitikimas.

Akte teigiama, kad šis imunitetas suteikiamas Jungtinių Tautų, bet kurios specializuotos agentūros ar organizacijos pareigūnams ir ekspertams bei bet kurios valstybės atstovams, dalyvaujantiems tarptautinėje konferencijoje ar susitikime, sušauktame Pietų Afrikoje.

 

Akto 6 skirsnio 1 dalies a punkte nustatyta, kad imunitetai „yra konkrečiai numatyti 1946 m. Jungtinių Tautų konvencijoje dėl privilegijų ir imunitetų arba 1947 m. Konvencijoje dėl specializuotų agentūrų privilegijų ir imunitetų, kiek įmanoma, dėl dalyvavimo konferencijose ir posėdžiuose“.

Tarptautinis baudžiamasis teismas Hagoje kovo mėnesį išdavė orderį Putinui suimti, o kadangi Pietų Afrika yra pasirašiusi teismo konvenciją, ji privalo suimti Putiną, kai jis yra šalyje.

Nepaisant to, Pietų Afrika, kaip dabartinė BRICS aljanso pirmininkė, oficialiai pakvietė Putiną į rugpjūčio mėnesį vyksiantį viršūnių susitikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)

Komentarai ()