„Ant stalo storas aplankas su kompromituojančiais įrodymais.“ Kas nutiko Orbanui (Video)  ()

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir vėl išsišoko. Šį kartą jis pareiškė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas prives prie „kraujo praliejimo“ ir paragino Ukrainą „taikos deryboms“ su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali būti, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas turi kompromituojančios informacijos apie V. Orbaną.

Tokią nuomonę savo kanale išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas. Anot jo, V. Orbanas kvestionuoja Vengrijos narystę Europos Sąjungoje.

„Įsivaizduoju, kiek jam (Orbanui) teko „suktis“, V. Putinas „surišo rankas“ ir privertė eiti prieš sveiką protą, daryti pareiškimus ir net kvestionuoti Vengrijos dalyvavimą ES. V. Putinas turi turėti storą aplanką su kompromituojančiais įrodymais apie V. Orbaną, kad jis taip „šliaužioja“ priešais jį“, – pasiūlė jis.

O. Ždanovas pažymėjo: V. Orbanas sakė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, regis, bus „kraujo praliejimas“. Tačiau jis nutylėjo, kad būtent Rusija pradėjo karą, neragino išvesti okupantų kariuomenės iš Ukrainos.

 

„Vengrija visur kiša pagalius į stipinus: Ukrainos bendradarbiavime su NATO, ES, ypač kai kalbama apie karinę ir finansinę pagalbą. Europos Sąjunga turi dėti daug pastangų, kad pašalintų kliūtis iš Vengrijos pusės,“– sakė karo ekspertas.

Jis pabrėžė, kad Vengrijos vadovybė oficialiame „YouTube“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, raginantį pradėti „taikos derybas“ su Rusija. Vaizdo įraše demonstruojami Rusijos pasakojimai, teigiantys, kad „karas tampa globalus“, o Ukrainos žemėlapis rodomas be Krymo.

Karo ekspertas pabrėžė, kad tokie pareiškimai pažeidžia visas Europos Sąjungos rezoliucijas, už kurias pati Vengrija balsavo ir jas ratifikavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(4)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: