Teniso kamuoliukas gali padėti atsikratyti nugaros skausmo  (5)

Glazge (Didžioji Britanija) gyvenantis masažuotojas Trevoras Chismanas sukūrė ypatingą masažo būdą, kuris leidžia atsikratyti nugaros skausmo. Būdas yra labai efektyvus, nors ir visiškai paprastas, rašo britų dienraštis „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistas siūlo probleminę nugaros zoną masažuoti paprastu teniso kamuoliuku. T. Chismano teigimu, įtampa, nuovargis ir skausmas dings labai greitai, jei toks masažas bus atliekamas kasdien po keletą minučių. Masažuotojas siūlo pasinaudoti jo sukurtu metodu ypač tiems, kurie visą dieną sėdi prie kompiuterio.

Masažo technika yra tokia: žmogus turi atsistoti prie sienos ir nugara prispausti prie jos teniso kamuoliuką. Kamuoliukas turi būti tarp stuburo ir mentės. Reikia minutę ar dvi judėti aukštyn ir žemyn. Vėliau taip išmasažuojama sritis prie kitos menties. Panašiai galima masažuotis ir gulint ant grindų.

T. Chismanas siūlo taip pat masažuoti ir šlaunis bei sėdmenis. Masažuojant šlaunis reikia atsisėsti ant stalo krašto, kad kojos lengvai kabėtų. Kamuoliuką pasidėti po šlaunimi ir ištiesus koją judinti jį palei šlaunies raumenį. O norint pamasažuoti sėdmenis reikia atsigulti ant grindų ir „pavarinėti“ kamuoliuką sėdmenimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)