Gautas nežemiškos gyvybės egzistavimo patvirtinimas  (79)

NASA astrobiologas daktaras Richardas Hooveris pranešė reto tipo meteorite aptikęs suakmenėjusios bakterijos, labai panašios į Žemėje gyvenančios Titanospirillum velox, liekanas. Pasak mokslininko, tai reiškia, kad gyvybė kosmose yra kur kas labiau paplitusi, nei buvo manoma iki šiol.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA astrobiologas daktaras Richardas Hooveris pranešė reto tipo meteorite aptikęs suakmenėjusios  bakterijos, labai panašios į Žemėje gyvenančios Titanospirillum velox, liekanas. Pasak mokslininko, tai reiškia, kad gyvybė kosmose yra kur kas labiau palitusi, nei buvo manoma iki šiol.

NASA Marshallo kosminių skrydžių centro astrobiologas dr. R. Hooveris tyrė Antarktidoje, Sibire ir Aliaskoje rastus itin reto meteoritų tipo –CI1 anglingų chondritų – pavyzdžius. Iš viso Žemėje yra aptikti tik 9 šio tipo meteoritai. Juose yra labai daug anglies, gyvybei būtino elemento, ir itin mažai azoto.

Mokslininko teigimu, tiriant skenuojančiu elektroniniu mikroskopu šių meteoritų mėginiuose buvo aptiktos įvairių tipų bakterijų fosilijos. Kai kurios iš šių suakmenėjusių liekanų buvo panašios į Žemėje gyvenančias bakterijas, tačiau tarp jų yra ir labai egzotiškų, neaptinkamų mūsų planetoje. „Jos atrodo labai keistai, nesu matęs nieko panašaus, kas galėtų padėti jas identifikuoti„ – sakė jis. Pasak R. Hooverio, tai gali reikšti, jog gyvybę Žemėje galėjo „pasėti“ į ją nukritę meteoritai arba kometos,  skelbia „Telegraph.co.uk“.

Pranešama, kad vienu atveju  R. Hooveris tirtoje chondrinio meteorito CI1 medžiagoje rado mikroorganizmo, dydžiu, forma ir struktūra labai panašaus į milžinišką  Žemėje gyvenančią bakteriją Titanospirillum velox, fosiliją. Šis atradimas paskelbtas mokslo žurnale „The Journal of Cosmology".

Žurnalo redakcija tyrimo rezultatus palydėjo savo komentaru, kuriame pabrėžiama, jog, nepaisant to, kad straipsnio autorius laikomas puikios reputacijos mokslininku ir pripažintu astrobiologu, tyrimo rezultatai dėl galimos reikšmės mokslui laikytini kontroversiškais. Todėl redakcija kreipėsi į daugiau nei 100 ekspertų ir paragino daugiau nei 5000 įvairių sričių mokslininkų peržiūrėti publikaciją ir pateikti savo vertinimą, ar meteorituose rastų bakterijų fosilijų kilmė iš tiesų nėra žemiška, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(18)
(2)
(15)

Komentarai (79)