Sėdimas darbas amerikietiškai: maigyk ir mink (Video)  (5)

Amerikiečių bendrovė „Revo Innovations“ sujungė minamą treniruoklį bei darbo stalą ir sukūrė prietaisą, kuris leidžia treniruotis ir dirbti nešiojamuoju kompiuteriu vienu metu. „Tik pagalvokite: naršote internete, esate pačiame savo mėgstamiausio žaidimo sūkuryje, stengiatės padaryti „degantį“ darbą, tikrinate paštą ar bendraujate su draugais – ir visą tai darote mesdami svorį,“ - vilioja išradimą sukūrusi bendrovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinkalapis treehugger.com rašo, jog tokį dviračio-treniruoklio bei darbo stalo hibridą išrado kompanijos atstovas Steve‘as Ferussi, kuriam reikėjo ir atlikti darbus įmonėje ir kartu pasiruošti dviračių lenktynėms.

Toks išradimas gali išspręsti šiandien daugeliui aktualią sėdimo darbo problemą. Jis leidžia ir dirbti, ir būti fiziškai aktyviu, pagerinti širdies veiklą.

Kita vertus, toks įrenginys šiuo metu kainuoja apie 230 dolerių (beveik 600 litų). Sveiko gyvenimo propaguotojai skuba įgelti: „Norite gauti tokį pat rezultatą neišleisdami nė cento? Eikite pabėgioti, o darbai niekur nepabėgs ir palauks, kol grįšite pasportavę.“

Amerikiečių idėja – gal ir gera, tačiau niekas negali ginčytis, jog paprastas pasivaikščiojimas gamtoje yra naudingesnis akims, kūnui bei smegenims, nei nuolatinis vienodas mynimas, labiausiai tikėtina, uždaroje patalpoje.

Tokio išradimo pliusas – jūs nuolat judate ir sėdite išlaikydami taisyklingesnę laikyseną, nei darbo kėdėje. Tačiau treehugger.com tinklalapio žurnalistų nuomone, toks įrenginys tinkamas tik tiems, kurie visą dieną neturi galimybės atsiplėšti nuo kompiuterio. Visiems kitiems rekomenduojama racionaliai paskirstyti savo laiką darbui, fizinei veiklai bei poilsiui.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)