Miręs paskutinis Galapagų vėžlys bus balzamuotas (Video)  (5)

Mirė paskutinysis Galapagų salų vėžlių (Geochelone abingdoni rūšies) atstovas vardu Vienišas Džordžas, pranešė naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi Galapagų nacionalinio parko administracija. Garsiajam vėžliui buvo apie 100 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vienišą Džordžą, kuris jau nebejudėjo, aptiko vienas iš mūsų darbuotojų, – sakė Galapagų nacionalinio parko vadovas Edwinas Naula. – Jo gyvenimo ciklas baigėsi“.

Vienišo Džordžo mirties priežastis, tikimasi, nustatys pomirtinė ekspertizė. Manyta, kad Geochelone abingdoni rūšies vėžliai gali gyventi apie 200 metų.

Vienišas Džordžas buvo rastas 1972 metais Galapagų salų grupės Pinto saloje. Mokslininkai bemaž 20 metų nesėkmingai bandė sulaukti iš Vienišo Džordžo palikuonių, ieškodami jam patelių, artimų Geochelone abingdoni rūšiai.

Paskutinysis didžiulių Galapagų vėžlių atstovas išgarsėjo visame pasaulyje ir tapo Galapagų nacionalinio parko simboliu. Tačiau Vienišius Džordžas (Lonesome George) ir po savo mirties vilios turistus. Sekmadienį nugaišęs Galapagų vėžlys bus balzamuotas ir eksponuojamas Santa Kruso saloje, pareiškė Ekvadoro aplinkos ministrė Marsela Aginaga (Marcela Aguinaga), kurią cituoja agentūra AP.

Skrodimas parodė, kad Vienišius Džordžas nugaišo nuo senatvinio silpnumo. Vienišius Džordžas buvo vadinamas rečiausiu gyvūnu pasaulyje, nes, nepaisant nacionalinio parko darbuotojų pastangų, nesusilaukė jauniklių. Mokslininkai mano, kad kiti jo porūšio (lot. Chelonoidis nigra abingdoni) gyvūnai yra išnykę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)