Stephenas Hawkingas: „Jei Dievas sukūrė visatą, ką jis veikė iki tol?“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cluendo 2013-04-28 22:33
hehe daiKtas - jau ne tas raides idedu Va kionig mastymas tai man patinka. Bet mano nuomone cia ne visur sutampa. Taip morales "normos", morales "desniai", morales principai vadink kaip nori. Esme yra teisinga - tos normos nesikiaica. Jo buvo ir bus kaip ir tu kad sakei. Bet tu klysti sakydamas kad cia yra susitarimas. Arba bent jau blogai supranti ta "susitarima". Cia jei fantazuot baisiai: visata taip pat "susitare" kad reikalingi gravitacijos desnis, tam kad pvz planetos "neislektu" is savo padeciu . "Susitarimas" - bet jis universalus. Ir beja, ne visi vergai yra. Ir apskritai ar gali pavadinti zmogu vergu jei jis naudojas kazkieno sukurta dvirati, vietoj to kad jis pats nauja pasidarytu? Jis vergas to kurejo? Tada mes visi vergai kazkieno. Tu mokslo, kiti dar kazko.
cluendo 2013-04-28 22:36
Neuztenka vien zinoti ka tai reiskia - reikia ir suprasti kas tas veiksmas, kas atoveiksmis.
cluendo 2013-04-28 22:38
As pasakysiu tik viena. Morales desniai pasakys ar tu eisi i prieki ar atgal. Morales desniai apspres ar zmonija isliks ar isnyks. Tai tiek. Morales desniai nesikeicia Zmones tiktai keiciasi ir ju protas keiciasi. Tada zmogus susimaiso ir galvoja kad morales desniai pasikeite APMASTYK ka rasai
Unikali durnaropė 2013-04-28 22:39
religingi lunatikai tarnauja religijai, religija tarnauja dvasininkams, o šie ištvirkauja ir krizena...
cluendo 2013-04-28 22:40
Tai jie ne dievukai - jie zmones ir taip pat gali nukrypti, uzmusti, meluoti Bet argo tokia esme religijos?
Unikali durnaropė 2013-04-28 22:42
Religijos esmė - arba tu prisidedi, arba tu priešas, kurį mes išskersim... šiandien nieko tokio laižyti grietinėlę nuo kelių, rytoj bus nieko tokio laižyti nuo dzindziliuko... p.s. kaži, ką puons dzievuls galvuoj apie tai? Mosiau pažaliava ir pražila iš pavyda...
sielinas 2013-04-28 22:44
Moralės dėsnius sukūrė žmogus. Žmogus pasikeitė, tai kodėl neturėtų keistis moralė? Čia pats sugalvojai ar kokioj youtubėj radai
cluendo 2013-04-28 22:46
Taip, zmones netgi dabar dar nera tokio lygio kad visi suprastu daugmaz tapati. Visi yra skirtingo issivystymo lygio. Del to ir reikia/rekejo KOVOS, kraujo ir t.t. Kazkada buvo pasirinkimas: arba leisti aborigenams valdyti tave, arba tau valdyti aborigenus Kaip ir visada protingesnis laimi:) Kolkas mes dar tik tiek teissivystem. Manau daug desimciu tukstanciu dar prireiks kol bent biski pasikeis situacija.
cluendo 2013-04-28 22:48
Universalus dalykai egzistavo dar pries mum atsirandant. Morales desniu gali izvelgti betkur jei pasigilinsi. Jei galvosi tiesiogiai NEZUDYK tai gal ir nesuprasi! Perspejau
sielinas 2013-04-28 22:53
Kur gilintis? į bibliją?
kionig 2013-04-28 22:54
Žmones, bijančius kažko ar juos įbauginus labai greitai galima paversti vergais. Iš kitos pusės, žmonės yra savo pačių instinktų vergai. Dar kito atskaitos taško, kad vergais dažnai būna tie, kurie nemoka naudotis savo galva, ne dėl to, kad negali išrasti dviračio, bet dėl to, kad jie nesugeba mąstyti ir kliaunasi tik tikėjimu. Yra tikiu/netikiu. Mokslas tėra įrankis kuriuo mes operuojame, norėdami patikrinti vienus ar kitus dalykus. Religija, khem khem.. Pasakų interpretacijos.
rimasD 2013-04-28 22:57
cluendo rašo: Evoliucija pati yra "uzprogramuota" kad gerintu tai kas jau yra. Kur tai veda? Veda i tobuluma. O tubulumas ir yra Dievas. Evoliucija"nežino", kas gausis po genetinių pokyčių. Geriau ar blogiau. Evoliucijoje nėra sampratos geriau ar blogiau. Jei naujas individas geriau sugeba prisitaikyti prie aplinkos, jis išgyvena. Ir nesvarbu į kurią pusę eina evoliucija. Buvo "regreso" ir evoliucijoje, kai, pristigę maisto, žinduoliai buvo "priversti" grįžti atgal į jūrą, ir vėl supanašėti su žuvimis. Tai ruoniai, banginiai, delfinai.
sielinas 2013-04-28 22:59
Dar pridėsiu: moralė yra tam tikrai bendruomenei priimtinas elgesys. ji nuolat keičiasi. pvz. anksčiau buvo vergai, dabar tai būtų amoralu.
cluendo 2013-04-28 23:04
Taip - ir visai i nauda kad nuomones nesutampa. Taip zmones ir vystosi. As vadinu tai desniu nes izvelgiu kad morale vienaip yra universalus dalykas. pabreziu: UNIVERSALUS. Visos pasaulio religijos, savo serdyse turi TUOS pacius morales principus. Vienu "geriau" aprasyti, kitur perdaug pasaku, kitur perdaug vergoves, nelaisves, prievartos. Bet kas iesko tas ir randa, kazka sau:) naudingo . Normos keiciasi. Kaip keiciasi ? Zmones zudyt normalu bus? Taip gal ir normalu bus, bet yra rizika suzlugti. Kas konkreciai pasikeite? Pasikeite vienas - daug zmoniu tapo amoraliais. O ar tai gerai? Matome rezultatus dabar pasaulyje. Zmones neberanda vietos. Paklauskit kodel. O apie valstybes puoselejima - mes visi ja savaip puoselejime. O gal as i Marsa skrisiu? Ten Lietuvos veliava bus Pirma. As va sita tavo komentara pavadinciau tikra nelaisve. Juk zmogus gali gyventi kur nori, musu zeme viena. Jinai visa Musu
Unikali durnaropė 2013-04-28 23:09
Tu suvoki ką šneki, ar nelabai? Tipinio lunatiko kliedesys... Tai štai kaip mąsto tarkim alacho religijos lunatikiniai pasekėjai-teroristai (čia tik pvz.) - Jei tu kitoks nei aš, tada galiu tave švelniai tariant paskersti... dorovingumo VIRŠŪNĖ... p.s. pabandžiau įsivaizduoti situaciją tokią: Yra mokslininkas ir yra religingas lunatikas. Lunatikas niršta, kad mokslininkas yra kitoks ir nemąsto taip kaip pastarasis. Klausimas: kuriam greičiau kils noras nužudyti „oponentą“ dėl to, kad galvoja kitaip, o kuris tiesiog numos ranką į kvailesnįjį?
cluendo 2013-04-28 23:10
Jei gryzo atgal i vandeni, tai nereiskia kad evoliucijos laiptais zemyn nusirideno Vistiek i prieki eina - taigi pats sakai kad PRISITAIKO. Bet NE-DEGRADUOJA. Prisitaiko = vystosi = tobuleja = pasiekia maximuma tam tikroje terpeje. O gal ribu nera?
cluendo 2013-04-28 23:13
As sneku apie istorinius dalykus. Bet isivaizduok - tie tavo "alacho gerbejai" prisidaugins ir okupuos visus - iteigs savo. Tu pziurek kiek jie vaiku turi? 3x daugiau nei tu ar kitas europietis/amerikietis:) Tai nereikia kovos? Sakau zmones dar neissivyste iki lygio kad nereiketu tu kovu. O teroristu nekisk cia. Jie yra aukos tam tikru politiniu judejimu. Karas vyksta nuolatos tik tu jo gal ir nematai:)
sielinas 2013-04-28 23:16
Skaitydamas Harį Poterį taip pat gali rasti kažką sau. Savižudžiai sprogdintojai ar radikalūs Amerikos krikščionys išžudę abortus darančius gydytojus irgi kažką atrado sau kažkur aprašytus.
cluendo 2013-04-28 23:17
Tam zmogui ir duotas protas. Jei tu perskaitai ir nepagalvojes darai tai neturi proto vadinasi. Galbut po Hario Poterio daug kas su sluota skraidyt pradejo.
kionig 2013-04-28 23:23