Apie 60 mln. Kinijos vaikų išklausė pamoką iš kosmoso  (0)

Kinijos astronautė, skriejanti orbitoje daugiau nei 300 kilometrų aukštyje virš Žemės paviršiaus, ketvirtadienį vedė pamoką savo šalies vaikams per tiesioginę valstybinės televizijos vaizdo transliaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėlyną astronautės uniformą dėvinti Wang Yaping, tapusi antrąja į kosmosą pakilusia Kinijos moterimi, demonstravo, kaip nesvarumo būklėje juda įvairūs daiktai - pradedant vandens burbulu ir baigiant besisukančiu žaislu.

Wang Yaping pamoka, transliuota iš Kinijos orbitinio modulio „Tiangong 1“, buvo rodoma mokyklų klasėse visoje šalyje, nurodė valstybinis transliuotojas CCTV.

Astronautė šypsojosi, vienu pirštu lengvai pastūmusi kitą įgulos narį, kuris nuskriejo ir atsitrenkė į modulio sieną, taip pat gaudė burna ore sklandantį vandens lašą.

Per tiesioginę vaizdo transliaciją, Wang Yaping uždavinėjo klausimus moksleiviams, susirinkusiems vienoje Pekino mokykloje stebėti šios pamokos dideliame ekrane.

Prognozuojama, kad šią pamoką iš viso stebėjo per 60 mln. moksleivių ir mokytojų, nurodė valstybinis dienraštis „China Daily“.

„Kaip kosmose galime suprasti, ar sulieknėjome, ar sustorėjome?“ - astronautė, už kurios nugaros matėsi raudona Kinijos vėliava, klausė moksleivių.

„Galime naudoti elektrines svarstykles“, - uoliai atsakė vienas berniukas, dėvintis baltus marškinius ir raudoną pionieriaus kaklaraištį.

„Išties pavydžiu jums, kad galite vesti mums pamoką, skraidydama kosmose“, - pareiškė viena mergaitė.

„Ar matėt kosminių šiukšlių?“ - kitas moksleivis paklausė Wang Yaping. „Mes nematėme, tačiau jos egzistuoja“, - atsakė ji.

Per šią pamoką taip pat buvo demonstruojami fizikos reiškiniai, įskaitant Izaoko Niutono 2-ąjį dėsnį ir vandens paviršiaus įtempimą.

Kinija praeitą savaitę paleido kosminį laivą „Shenzhou 10“ su trijų žmonių įgula. Vėliau šis aparatas susijungė su „Tiangong 1“, atliekant bandymą, kuris padės Kinijai pasiruošti savos nuolatinės kosminės stoties statybai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)