Iš grafeno sukurti lankstūs superkondensatoriai  (0)

Mokslininkų grupė iš Masačiusetso technologinio instituto (MIT) sukūrė superkondesatorių, kurio pagrindą sudaro grafeno lapeliai, rašo puslapis Phys.org. Ateityje jie gali būti panaudoti kaip energijos šaltinis įvairiuose dėvimos elektronikos produktuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu daugybė kompanijų darbuojasi prie lanksčių ekranų, tačiau norint sukurti ne tik lankstų ekraną, tačiau ir patį įrenginį, reikalingi atitinkami komponentai, tame tarpe ir maitinimo šaltiniai. Grafenas gali tapti vienu iš variantų.

Grafenas yra ypatingai tvirta medžiaga, ir jeigu jį „suspaustume“ taip, kad lapeliai suformuotų sluoksnius, galima sukurti lankstų superkondensatorių, kurio talpos užtektų prietaisui būtinam energijos kiekiui. Didelis paviršiaus ploto santykis, lyginant su mase, yra dar vienas grafeno privalumas, lyginant su kitomis medžiagomis.

Skirtingai nuo baterijų, kuriose energija atsiranda cheminių reakcijų metu, grafeno superkondensatoriuje naudojama elektrostatinė energija, kuri leidžia ją „atpalaiduoti“ daug greičiau. Norint sukurti superkondensatorių, užtenka dviejų grafeno lapelių ir izoliatoriaus tarp jų.

Mokslininkai sugebėjo sukurti pluoštelį, kuriame yra tūkstančiai grafeno lapelių, taip buvo gautas lankstus ir ištempiamas kondensatorius. Grafenas taip pat gali būti panaudotas ir lanksčių elektrodų bei daviklių gamyboje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (0)