Eksperimentas: kaip vyro išvaizdą ir sveikatą paveikė 10 kokakolos skardinių per dieną (Video)  (3)

50-metis George'as Prioras norėjo pasauliui parodyti, kokią žalą sveikatai gali padaryti kokakola, todėl pasiryžo mėnesį laikytis kokakolos dietos, per kurią vyriškis išgerdavo po dešimt šio gėrimo skardinių per dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad G. Prioras kasdien suvartodavo 350 gramų cukraus, o tai lygu maždaug 70-čiai cukraus kubelių, rašo odditycentral.com.

Argi dar reikia sakyti, kad šio eksperimento rezultatai nebuvo itin geri? Po mėnesį trukusio eksperimento G. Priorui užaugo pilvas, sumažėjo raumenų masė, o jo svoris šoktelėjo nuo 76 iki 87 kilogramų, taigi vyriškis priaugo net 11 kg.

Pasikeitė ir G. Prioro kraujo spaudimas – nuo 129/77 jis pakilo iki 145/96 – gerokai aukščiau normos (120/80). Visi šie sveikatos pokyčiai vyriškiui stipriai padidino įvairių širdies ligų ir insulto riziką.

Pasakodamas apie eksperimentą, G. Prioras prisipažino, kad per šį mėnesį jį dažnai kankindavo noras išgerti dar daugiau kokakolos, tad jis pradėjo baimintis, kad galiausiai taps nuo jos priklausomas. Vyriškis vis dėlto stengėsi laikytis įprastos savo mitybos, tad valgė daug liesos mėsos, daržovių ir uogų, tačiau susilaikyti nuo nenumaldomo saldėsių noro jam būdavo vis sunkiau.

Remdamasis savo paties eksperimentu, G. Prioras šiuo metu skatina žmones sekti savo mitybą ir žiūrėti, kiek per dieną jie suvartoja cukraus.

„Žmonėms derėtų atkreipti dėmesį, kokį stiprų ir žalingą poveikį mūsų organizmui daro cukrus. Šio eksperimento dėl to ir ėmiausi, kad pats savo kūnu tai įrodyčiau. Kokakolos svarbu gerti kuo mažiau, tačiau tas pats galioja ir įvairioms sultims iš pakelių ar limonadams – juk juose taip pat apstu cukraus“, – atkreipia dėmesį G. Prioras.

Cukraus žalą sveikatai įrodė ir moksliniai tyrimai. Anot tyrėjų, būtent įvairūs limonadai ir kiti dirbtiniais saldikliais saldinti gėrimai vaikams gali sukelti antrojo tipo diabetą bei tapti pagrindine dantų gedimo priežastimi. Per ilgą laiką, remiantis tyrimais, šie gėrimai gali sukelti ir rimtesnių bėdų sveikatai: padidinti antsvorio, insulto, širdies ligų ir netgi vėžio riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(35)
(14)
(21)

Komentarai (3)