Visa tiesa apie miegą: stebinantys faktai apie mūsų poilsį  (4)

Miegodami mes praleidžiame vieną trečdalį savo gyvenimo ir dar nemažą dalį apie jį galvodami. Todėl pristatome 10 faktų apie šį, vieną svarbiausių užsiėmimų žmogaus gyvenime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  1. Tyrimais įrodyta, kad geriausiai žmonės išsimiega esant jaunačiai, blogiausiai – pilnačiai. Tiesa, kodėl taip yra, mokslininkai nežino.

  2. Ilgiausiai nemiegojęs išbuvo Randy Gardneris. Jis akių nesumerkė 11 dienų ir 24 minutes. Galiausiai jam pradėjo dinginėti atmintis, prasidėjo haliucinacijos, atsirado paranojos simptomų.

  3. Miego trūkumas skatina svorio augimą.

  4. Po 5 naktų prasto miego 3 taurės ar bokalai jūsų mėgstamo gėrimo turės tą patį poveikį kaip 6 taurės ar bokalai, jei būtumėte išsimiegojęs puikiai.

  5. Kai kurie mokslininkai teigia, kad moterims derėtų leisti miegoti ilgiau. Jei jos kiekvieną naktį miegotų valanda ilgiau, būtų kur kas atsparesnės depresijai.

  6. Miegant neįmanoma čiaudėti.

  7. Neurologai tvirtina, kad pirmaisiais savo gyvenimo mėnesiais kūdikiai nesapnuoja.

  8. Mūsų uoslė miegant „atsijungia“. Browno universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu savanoriams miegant į patalpą buvo leidžiami įvairūs kvapai. Miegantieji į juos visiškai nereagavo. Nieko nuostabaus, kad dažnai miegantys žmonės neužuodžia ir gaisro dūmų, nuo kurių uždūsta.

  9. Netiesa, kad alkoholis padeda geriau miegoti. Taip, jis padeda greičiau užmigti, tačiau vėliau gerokai padidina REM (neramaus miego fazės) dažnumą. Be to, alkoholis skatina sapnuoti košmarus ir kitus nemalonius dalykus.

  10. Vaikščiojimas per miegus labiausiai tikėtinas 3–7 metų amžiaus vaikams.

Parengta pagal Skaitalas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai (4)