Mokslininkai atrado vaistą nuo mirtinos ligos  (0)

Mokslininkai paskelbė, jog sukūrė vaistus, skirtus pacientams, kuriems diagnozuotas vienas pavojingiausių virusinių susirgimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai iš Honkongo sukūrė unikalią naujovę, gebančią gydyti pacientus, kurie serga hepatitu C. Pasak mokslininkų, laboratorinių ir klinikinių eksperimentų metu, gydytojai sugebėjo neutralizuoti pavojingą virusą ir pašalinti visus žalingus jo komponentus iš kitų organizmo dalių.

Po aktyvaus šios vakcinos naudojimo, trukusio tris savaites, medikai pastebėjo, kad pacientų sveikata žymiai pagerėjo. Amerikiečių ir kinų specialistai sukūrė veiksmingą panacėją, kuri aktyviai kovoja su patogeninėmis ląstelėmis.

Šių klinikinių ir laboratorinių eksperimentų rezultatai yra publikuojami žurnale „Hepatology“. Primename, kad hepatitas C- tai virusinis susirgimas, kuris pasireiškia kepenų ciroze ir gali baigtis mirtimi. Tačiau ši liga pasiduoda gydymui, todėl medikamentinė terapija gali palankiai veikti paciento sveikatos būklę. Egzistuoja 6-ių tipų hepatitas C. Vieną iš jų galima sunaikinti po metų terapijos.

Tyrimo autoriumi tapo Džordžas Lau iš klinikinio centro, įsikūrusio Kinijoje. Anot mokslininkų, jiems pavyko atrasti „super greito“ veikimo antihepatitinį vaistą, išvalantį organizmą nuo šios infekcijos pėdsakų.

Greitu metu Džordžas Lau su kolegomis tikisi pradėt didelio mąsto šio vaisto klinikinius tyrimus, kurie parodys, kiek šis gydymo metodas yra veiksmingas ir ar saugus jo panaudojimas praktikoje net ir patiems baisiausiems šio viruso atvejams t.y. žmonėms turintiems labiausiai pažeistą organizmą.

Jeigu šie tyrimai baigsis sėkmingai, Honkongo gydytojai tikisi, kad galės paskatinti stambias farmacijos įmones, kurioms priklauso patentai, kiekvienam iš trijų šio vaisto komponentų, bendradarbiauti viena su kita ir sukurti veiksmingus vaistus, o ne tik tikėtis sulaukti didelio pelno.

Šiandien, kaip sako Dž.Lau, hepatito gydymo kaina siekia daugiau nei 100 tūkstančių JAV dolerių. Mokslininkas tikisi, jog jo atradimas padės sumažinti išlaidas, kurias patiria valstybės ir žmonės, kovodami su „tyliuoju žudiku“, nes apsisaugoti nuo hepatito C kol kas nepadeda jokie skiepai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai (0)