Sukrečianti istorija: dėl kontaktinio lęšio ėmė verkti krauju  (1)

Medikams gydant krauju verkiančią vienuolikmetę buvo atrasta paslaptingo kraujavimo priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mergaitės akyje net dvejus metus buvo įstrigęs kontaktinis lęšis, apie kurį pacientė visiškai pamiršo.

mus tinti viršutiniam akies vokui, Honkonge gyvenančią mergaitę motina nuvedė pas gydytoją. Medikas įtarė gana dažnai pasitaikančią problemą – uždegimą dėl užsikimšusios liaukos.

Mergaitei buvo paskirti antibiotikai, ji buvo išleista namo. Tačiau pacientės motina kitą rytą persigando pamačiusi, kad jos duktė verkia ... krauju. Ji iš karto buvo pasiųsta pas oftalmologą.

Ten jai buvo atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas. Jame pastebėta, kad pažeidimas, esantis viršutiniame akies voke, turi standų kraštą ir yra pilnas skysčio. Dėl to medikai nusprendė, kad mergaitės akyje – cista, laikui bėgant galinti paveikti ir regą.

Norėdamas geriau apžiūrėti pažeidimą oftalmologas pacientės voką išvertė į išorę. Medikų nuostabai, iškrito senas ir sukietėjęs kontaktinis lęšis. Būtent tuo momentu jos motina prisiminė, kad prieš dvejus metus jos duktė vieną iš jų pametė.

Tai buvo lęšiai, turėję pakeisti akies ragenos formą, norint sustabdyti trumparegystės progresavimą. Juos pacientė turėjo į akis dėtis nakčiai.

Vis dėlto niekur oficialiai nenurodoma, kaip tai paveikė mergaitės regą.

Naujienos apie atrastą lęšį spaudoje pasirodė po to, kai vienas prekeivis buvo skubiai išvežtas į ligoninę. Kasdien po 14 valandų kontaktinius lęšius dėvėjusio vyriškio akyje atsirado opa. Jam buvo nustatytos akies ragenos opos, kurių gydymas buvo dar skausmingesnis, nei simptomai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (1)