Dar keli sovietinių laikų galvosūkiai vaikams - pasitikrinkite savo loginį mąstymą bei pastabumą ir juos išspręskite  (4)

Praeitą savaitę siūlėme pabandyti išspręsti kelis sovietinius galvosūkius. Jie yra sukurti vaikams, todėl nėra labai sudėtingi. Visgi, šiems galvosūkiams išspręsti reikalingas pastabumas bei geri situacijos interpretacijos įgūdžiai. Šiam savaitgaliui pateikiame dar tris vaikiškus sovietinius galvosūkius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-12-02 Dar keli sovietinių laikų galvosūkiai vaikams - pasitikrinkite savo loginį mąstymą bei pastabumą ir juos išspręskite  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praeitą savaitę siūlėme išspręsti tris vaikiškus galvosūkius. Daugeliui portalo lankytojų jie pasidavė lengvai, nepaisant to, kad jiems išspręsti prireikė nemažai pastabumo ir žinių.

Pirmasis šio savaitgalio galvosūkis taip pat nėra sunkus. Atsakykite – kuris iš pavaizduotų berniukų gali panešti didesnį vandens kiekį?

Kaip visada, teisingi atsakymai pateikiami antrame straipsnio puslapyje.

Antrasis galvosūkis yra kiek sunkesnis. Panaši užduotis buvo pateikiama ir ankstesniame straipsnyje apie sovietinius galvosūkis. Jums tereikia gerai įsižiūrėti į piešinį, pasitelkti visas savo turimas žinias apie gamtą ir geografiją, bei atsakyti į šiuos klausimus:

1. Ar daug laiko liko iki mėnulio jaunaties?
2. Ar greitai ateis naktis?
3. Koks metų laikas vaizduojamas?
4. Į kurią pusę teka upė?
5. Ar upė tinkama laivybai?
6. Kokiu greičiu juda traukinys?
7. Ar ilgai mašina važiuos palei bėgius?
8. Ar kur nors netoliese yra tiltas? (klausimui atsakyti reikalingos rusų kalbos žinios)
9. Ar kur nors netoliese yra aerodromas?
10. Ar vėjuota?

Paskutiniam galvosūkiui išspręsti prireiks pastabumo. Praeitame straipsnyje apie sovietinius galvosūkius vaikams buvo pateiktas paveikslėlis, kuriame reikėjo surasti pasislėpusį zuikį. Šis galvosūkis labai panašus – suraskite Pėtią ir Mišą.

Savo spėjimus galite pasitikrinti antrame straipsnio puslapyje pateikiamuose atsakymuose.

Pasidalinkite su draugais
(41)
(18)
(23)

Komentarai (4)