Nebijote odontologų? Paskaitykite šias siaubo istorijas  ()

Jokia paslaptis, kad iš visų medikų profesijų, odontologai turi kone blogiausią reputaciją. Taip yra dėl nepaaiškinamos baimės, jaučiamos prieš apsilankymą, dėl jaudulio patirti skausmą. Kai kurie to apsilankymo vengia dėl jaučiamos gėdos, kad apsileido. Visgi, daugybė dantistų per savo karjerą yra matę daug įvairesnių ir labiau sukrečiančių situacijų, nei jūsiškė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemiau pateikiame net 8 istorijas, kuriomis su womenshealthmag.com pasidalino odontologai.

1. „Vabališki“ reikalai

„Kai mažas berniukas entuziastingai įšoko į kėdę, jo tėvai man paaiškino, kad tai – jo pirmasis vizitas pas dantų gydytoją bei nurodė, jog pastebėjo, kad jų sūnus dažnai trina vieną skruostą. Kai pažvelgiau į vidų pamačiau, kad vaiko dantenos buvo stipriai ištinusios. To priežastis buvo kiek kraupoka, nes dantenose buvo užsiveisusios lervos. Kai išvaliau žaizdas bei pasirūpinau berniuku, tiek jam, tiek jo tėvams turėjau papasakoti apie tinkamą burnos priežiūrą“, – pasakojo gydytojas odontologas Gary Glassmanas.

2. Kai ima dygti augalai

„Danties kanalų valymo procedūros metu turėjau išvalyti danties šaknį. Be ėduonies bei pažeistų nervų aptikau ir už dantenų įstrigusią sėklą. Įsižiūrėjęs pastebėjau, kad iš jos stiebėsi nedidukas augalas. Paklausinėjęs savo pacientą supratau, kad tai ne kas kita kaip dygstantis pomidoro krūmas“, – sakė G.Glassmanas.

3. Kai tenka pasistengti neapvemti paciento

„Vyresnio amžiaus moteris į mane kreipėsi tam, kad sutaisytume jos sulūžusius išimamus dantų protezus. Be abejo, jie turėtų būti išimami ir plaunami kiekvieną dieną, tačiau buvo akivaizdu, kad ši pacientė to nedarė kelis mėnesius. Infekcijos pažeistų dantenų bei supuvusio maisto likučių skleidžiamas kvapas buvo toks stiprus, kad mano asistentė turėjo atsiprašyti iš kabineto. Vargšę taip supykino, kad ši apsivėmė“, – kalbėjo anonimu panoręs likti gydytojas.

4. Kodėl reikia naudoti tarpdančių siūlą

„Kone visos mano patirtos „siaubo istorijos“ yra sukeliamos vieno dalyko – nepriežiūros. Pavyzdžiui, besikaupiančios apnašos gali pasiekti tokį lygi, kad du dantys tarytum suauga, juos jungia apkalkėjimas. Esu matęs atvejų, kuomet ši būklė tampa tokia sunki, jog pašalinus apnašas dantys paprasčiausiai iškrenta, kadangi jų niekas nebeprilaiko“, – patirtimi dalinosi Joelis Smithas.

5. Kai procedūra užtrunka ilgiau, nei tikėtasi „Niekuomet nepamiršiu, kai atliekant kiekvieną dieną daromą danties rovimo procedūrą mano pacientei per pusę lūžo žandikaulis. Jai buvo atlikta operacija, o žandikaulis buvo sutvirtintas net dviems mėnesiams – moteris negalėjo prasižioti“, – sakė anonimas.

6. Pūlių pilna burna

„Vienas mano pacientas burnoje turėjo milžinišką abscesą. Jis driekėsi net per pusę vyriškio žandikaulio! Kitas vyriškais taip pat skundėsi panašia problema, kurią reikėjo spręsti. Kuomet norėdama išvalyti infekcijos vietą pūlinį pradūriau, paciento burna prisipildė pūlių. Tai buvo viena šlykščiausių mano patirčių“, – nenoriai prisiminė gydytoja Stephanie, kurios pavardė neskelbiama.

7. Bedantė burna

„Kita sukrėtusi patirtis buvo tuomet, kai viena iš pacienčių išsižiojo, o jos burnoje nebuvo nieko kito, tik maži juodi išsikišimai tose vietose, kur turėjo būti dantys“, – sakė odontologė.

8. Barzda pilna skruzdžių

„Kai per pirmąją savo praktiką kaip odontologo asistentas gelbėjau gydytojui atlikti plombavimą, pastebėjau, kad paciento burnoje bėgioja skruzdė. Staiga abudu suvokėme, kad jo barzdoje jų knibždėte knibždėjo. Prisiekiu, prireikė visų mano jėgų, kad sugebėčiau išlikti ramus“, – papasakojo anonimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(9)
(5)

Komentarai ()