Marihuaną JAV masiškai jau vartoja ir šunys - šeimininkai džiaugiasi, o veterinarai ir mokslininkai kraipo galvas (Video)  (1)

Hudson visada buvo laiminga, aktyvi kalaitė, bet sulaukus dvylikos gyvenimas gerokai sulėtėjo. Portugalų vandens šunų veislės Hudson dėl paūmėjusio artrito turėjo būti amputuotas vienas iš pirštų. Todėl Michaelas Fasmanas kaip ir vis didesnis skaičius keturkojų augintojų susirado alternatyvų vaistą, naudojamą ir žmonių malšinti savo pačių skausmą ir ligas – marihuaną. Specialiai naminiams gyvūnams pamatuotą tinktūrą jis įmaišo į maistą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lynne Tingle vadovauja gyvūnų globos namams. Senesniems, sveikatos ar elgesio problemų turintiems šunims ji kanapių duoda reguliariai ir planuoja tai išbandyti su katėmis.

Veterinarai sako, kad mokslinių įrodymų, kad kanapės gyvūnams yra saugios ir efektyvios, nepakanka. Medicininė marihuana yra legali 28-iose Amerikos valstijose, bet tebedraudžiama federaliniu lygiu, todėl palyginti mažai ištirta jos potenciali nauda sveikatai.

„Šiuose debatuose mokslo balsas nėra garsiausias, o taip turėtų būti. Reikia tyrimų. Reikia mokslo. Tam, kad galėtume savo sprendimus pagrįsti“ – dėsto veterinaras Kenas Pawlowski.

Veterinarai dabar negali nei išrašyti, kanapių naminiams gyvūnams nei jų rekomenduoti, o tai padarę gali netekti licencijos. Gyvūnams skirti kanapių produktai oficialiai nėra reglamentuoti.

Daugiau apie kanapių produktų davimą augintiniams - video reportaže

Daugumos jų pagrindas – kanabidiolis, cheminė kanapių medžiaga, nuo kurios neapsvaigstama. Juose nėra arba yra labai mažai psichoaktyviųjų elementų. Tokių vaistų gamintojai sako, kad keturkojai nuo jų neapsvaigs, bet jausis geriau.

Harborsaido sveikatos centre – didžiausioje Kalifornijos marihuanos vaistinėje – šios tinktūros perkamos gerai. O tuo tarpu veterinarai įspėja šeimininkus – duodami augintiniams marihuanos turi prisiimti riziką, nes beveik nėra žinių apie sukeliamą galimą šalutinį poveikį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)