Stephenas Hawkingas sako tiesiai šviesiai: žmonijai liko tik 100 metų, bet yra viena išeitis  (5)

Naujajame dokumentiniame filme „Stephenas Hawkingas: Naujosios žemės ekspedicija“, kuris bus rodomas per BBC šią vasarą, fizikas pasakoja apie visas pagrindines grėsmes žmonijos egzistavimui ir prognozuoja jos žūtį jau per artimiausią šimtą metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonėms reikia kolonizuoti naują planetą per artimiausią šimtmetį arba jie susidurs su visiško išnykimo grėsme, perspėja žymusis teorinės fizikos genijus Stephenas Hawkingas.

„Pasikeitus klimatui, dėl asteroidų keliamos grėsmės, epidemijų ir žmonių skaičiaus augimo mūsų pačių planeta taps vis mažiau stabili,“ – mano mokslininkas.

Grėsmę kelia taip pat ir dirbtinis intelektas, kurį taip įnirtingai bando ištobulinti daugelio pasaulio šalių mokslininkai.

Anot S. Hawkingo, naujausios technologijos gali žmoniją paversti bejėge, o tai, pagal visus evoliucijos dėsnius, reiškia pražūtį.

Anksčiau S. Hawkingas ne sykį teigė, kad globalios katastrofos priežastimi taps žmogaus veikla. Žmoniją nušluos arba branduolinė katastrofa, arba dirbtinio viruso nevaldoma plėtra.

Vieninteliu žmonijos išsigelbėjimu mokslininkas laiko kuo skubesnį kosmoso ištyrimą ir persikėlimą į kitą planetą. S. Hawkingas anksčiau teigė, kad žmonijai liko apie 1000 metų iki visiško išnykimo.

„Tikimybė katastrofai Žemės planetoje šiais metais yra gana maža, tačiau palaipsniui ji didėja, todėl nekyla abejonių dėl to, kad tai nutiks artimiausius tūkstantį ar dešimtį tūkstančių metų“, – pareiškė jis tuomet.

Tačiau dabar jis jau kalba apie gerokai trumpesnį laikotarpį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(31)
(50)
(-19)

Komentarai (5)