Tikras linčo teismas: meksikiečiai neapsikentę ruso užgauliojimų ir žeminančios retorikos nusprendė jį kaip reikiant pamokyti (Video)  (5)

Po neįprastai ilgai užsitęsusio pavasario saulelė pagaliau „vėl atkopdama budina svietą“ ir budina su tokiu užsidegimu, kad tūlas tautietis norom nenorom pradeda galvoti apie artėjančias vasaros atostogas. Vieni važiuos pailsėti kur nors į kaimo sodybą ar prie ežero, kiti užtvindys kelius, vedančius link Baltijos, dar kiti patrauks į tolimus kraštus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Banalu ir nieko nauja. Toks jau tas žmogaus gyvenimas: po sunkaus darbo būtina atgauti jėgas. O jei kartais planuojate atostogauti Meksikoje, neprošal pamatyti, kas gali nutikti, jei negerbsite vietinių žmonių ir elgsitės arogantiškai. Juk visada geriau pasimokyti iš kitų klaidų.

Rusijos pilietis Aleksejus Makejevas tikriausiai neskaitė tos šalies URM konsulato parengtų instrukcijų, kaip reikia elgtis rusui, nuvykusiam į kitą šalį. Kitaip, galimas daiktas, nebūtų nutikę to, kas nutiko. Nors vargu. Bet apie viską iš eilės.

Socialiniuose tinkluose ir Meksikos žiniasklaidoje plinta nuotraukos ir vaizdo įrašai, kaip karšiamas kailis Rusijos piliečiui – įtūžusi minia penktadienio, gegužės 19 dienos, vakarą pietryčių Meksikoje esančiame kurortiniame mieste Kankune bandė nulinčiuoti rusą. Meksikos žiniasklaida praneša, kad rusas šalyje ilgą laiką elgėsi provokuojamai ir labai įžūliai, įžeidinėjo vietinius žmones, grasindamas jiems peiliu, drįso naudoti nacių retoriką girdint moterims ir vaikams. 

Todėl penktadienio vakare, išsiaiškinusi, kur gyvena nepraustaburnis rusas (kai kurie Meksikos leidiniai vadina jį ukrainiečiu), įtūžusių žmonių minia atplūdo prie jo namo. A.Makejevas iš pradžių, užsiropštęs ant pastato stogo, dar tyčiojosi iš vietinių gyventojų, paskui išėjo iš namo.  Kilo muštynės. Rusas peiliu sužeidė vietinį gyventoją. Šis žmogus ligoninėje mirė. O chuliganą minia sumušė ir vėliau perdavė medikams.

Meksikos leidinys „Excelsior“ tvirtina, kad meksikiečius papiktino A.Makejevo elgesys. Šis, esą, be jokios priežasties įžeidinėjo aplinkinius, įskaitant moteris ir vaikus, elgėsi ir kalbėjo kaip rasistas, savo „žygdarbius“ fiksuodamas išmaniojo telefono kamera, o vaizdo įrašus  kėlė į internetą.

Kankuno gyventojai atkreipė į tai dėmesį. Socialiniuose tinkluose jie ėmė aptarinėti ruso elgesį ir išsiaiškino, kur šis gyvena. Tad ankstų penktadienio vakarą žmonės ir nutarė pamokyti išsišokėlį „nacistą“. Kaip ši „pamoka“ vyko galima matyti pridedamoje vaizdo medžiagoje.

Priminsime, kad Kankunas (isp. Cancun)– kurortinis miestas Roo valstijoje. Anksčiau čia gyveno majai. Čia rasite palmių miškų, koralinių rifų, didelių paplūdimių. Čia beveik nėra lietingojo sezono, o turistai plūsta iš viso pasaulio. Tarp jų – ir visokios padugnės. Kaip Rusijos  pilietis A.Makejevas.

Parengė Leonas Grybauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(34)
(-16)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: