Mokslininkai nustatė 6 pagrindines žmogaus charakterio savybes, kurios lemia sėkmę  (6)

Londono universiteto koledžo (angl. University College London, UCL) – seniausio ir didžiausio Londono universiteto koledžo – mokslininkų grupė atliko tyrimą ir nustatė šešias pagrindines žmogaus charakterio savybes, kurios gyvenime gali turėti teigiamos įtakos sėkmei pasiekti. Be to, jos padeda greitai ir užtikrintai kilti karjeros laiptais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rodo tyrimo rezultatai, du svarbiausi būdo bruožai yra sąžiningumas ir sugebėjimas prisitaikyti prie pakitusių sąlygų ir naujos aplinkos. Būtent šios dvi žmogaus savybės turi didžiausią įtaką jo kelyje į sėkmę.

Svarbu dar ir tai, kad sąžiningumas yra žmogaus charakterio savybė, glaudžiai susijusi su veiklos ilgalaikėmis perspektyvomis. Kitaip tariant, sąžiningumas nulemia planavimo strategijos sėkmę.

Turėdamas kitą charakterio savybę – sugebėjimą adaptuotis – žmogus gali greitai prisitaikyti  prie pasikeitusių sąlygų, todėl susidariusias stresines situacijas jis išgyvena ramiai ir tokiomis sąlygomis veikia apgalvotai.

Smalsumas – irgi vienas iš svarbiausių būdo bruožų. Juo apdovanotas žmogus paprastai rodo susidomėjimą daugeliu jį supančių dalykų.

Dar viena savybė – veiksnys kelyje į sėkmę – gebėjimas susidoroti su neapibrėžtumo jausmu: menas patekus į neaiškią padėtį, su ja susitaikyti ir stengtis iš jos išeiti.

Paskutiniai du būdo bruožai, kurie yra ne mažiau svarbūs – drąsa ir konkurencinė dvasia.

Drąsus žmogus paprastai nebijo kliūčių savo kelyje, jis sugebės susidoroti su visais iškilusiais sunkumais ir neiškels rankų, susiklosčius kad ir kebliausiai situacijai.

Gebėjimas parodyti konkurencinę dvasią padeda siekiant numatytų tikslų. Tokiu būdo bruožu pasižymintis žmogus visada turės motyvaciją, kuri taps varomąja jėga žengiant į priekį bet kurioje veiklos srityje.

Na, o tiems, kurių veidai, pagalvojus apie kai kurių mūsų verslininkų ypatybes ir nepasotinamus apetitus taikantis nutverti laimės paukštę už uodegos, pasidabins kreiva šypsena, priminsiu, kad tyrimą atliko britų mokslininkai, o jie, reikia manyti, posovietinėje erdvėje iškilusių verslininkų sėkmės istorijų ir jas rašyti padėjusių charakterio savybių netyrė. Kitaip sėkmę lemiančių būdo bruožų sąrašas, ko gero, būtų pasipildęs į „prichvatizavimo“ verslą dar pirmaisiais nepriklausomybės metais nėrusių piliečių specifinių charakterio savybių puokšte. Apibendrintai ją galima pavadinti tiesiog menu persikūnyti: stebėtinu sugebėjimu „iš nieko tapti viskuo“, išsinerti iš treningų ir įšokti į kostiumus. Na, bet tokie virsmai britų džentelmenams sunkiai suvokiami...

Parengė Leonas Grybauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(17)
(16)

Komentarai (6)