„Google“ daro tai, ko nesugeba kitos korporacijos: 2 mlrd. dolerių investicijos ir 100 % energija vien tik iš saulės ir vėjo – beveik pusė investicijų atiteks Europos šalims  (4)

„Google“ generalinis direktorius atskleidė kompanijos planus atsinaujinančios energetikos sektoriuje. Tai patys ambicingiausi planai pasaulinės technologijų kompanijos istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sundar‘as Pichai‘us teigia, kad į „švarios energijos sandėrį bus įtraukta 18 atskirų susitarimų dėl švarios energijos tiekimo Google. Energija kompanijai bus tiekiama iš saulės ir vėjo energijos projektų, vystomų visame pasaulyje.“

Po šio žingsnio „Google“ švarios energijos portfelis išaugas 40 proc., suteikdamas kompanijai galimybę naudotis papildomu, 1,6 GW švarios elektros energijos kiekiu. Tokią galią generuoja milijonas saulės panelių, įrengtų ant pastatų stogų, - teigiama kompanijos pranešime.

Dabar „Google“ tapo didžiausia korporacine bendrove, perkančia didžiulius kiekius atsinaujinančios elektros energijos, kuri bus naudojama energija aprūpinti pasaulinį operacijų ir duomenų centrų tinklą.

„Google“ teigė, kad kai ji 2017-aisiais įsigijo daugiau nei 7 mlrd. kWh elektros energijos, ji tapo pirmąja tokio dydžio įmone, kuri 100 proc. elektros energijos poreikio užsitikrino iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Kompanija tą sugebėjo pasiekti 2018-aisiais ir tikisi, jog sugebės tą padaryti ir šiais metais. Pasirašius naujausius sandorius, „Google“ energijos tiekimo sutarčių su atsinaujinančios energijos gamintojais pasieks 5,5 GW ribą. Tokių atsinaujinančios energijos parkų pajėgumų reikia tam, kad būtų patenkinti technologijų milžino energijos poreikiai.

Picha‘us teigia, kad naujas kompanijos žingsnis „paskatins naujų, daugiau nei 2 mlrd. JAV dolerių vertės, energijos projektų [vystymą ir] statybas, įskaitant milijonus saulės panelių ir šimtus vėjo jėgainių trijuose žemynuose“.

„Mes neperkame energijos iš esamų vėjo ir saulės elektrinių, bet mes prisiimame ilgalaikius [energijos] pirkimo įsipareigojimus, kurie ir nulemia naujų projektų plėtrą“, - sakė Picha‘us.

Beveik pusė numatytų „Google“ investicijų į atsinaujinančią energetiką bus nukreipta į Europos šalis, įskaitant projektus Suomijoje, Švedijoje, Belgijoje ir Danijoje.

Sandoris taip pat apima investicijas ir į JAV valstijas: Šiaurės Karoliną, Pietų Karoliną ir Teksasą. Taip pat sutarta ir dėl kiek mažesnių investicijų Pietų Amerikoje, kadangi Čilėje „Google“ turi įrengęs duomenų centrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(60)
(0)
(60)

Komentarai (4)