Kinija aplenks NASA? Jau skelbia apie pirmąją žmonių misiją į Marsą – „500 dienų ir pasieksime Raudonąją planetą“  (10)

„China Aerospace Science and Technology Corporation“ paskelbė ketinanti išsiųsti astronautus į Marsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Astronautų siuntimas suteiks geresnes galimybes rasti gyvybės pėdsakų Marse“, - „China Daily“ teigė kosmoso technologijų tyrėjas Pangas Zhihao.

„Yra teorijų, teigiančių, kad prieš milijardus metų Marsas, aplinkos atžvilgiu, buvo labai panašus į Žemę“, - teigia Pangas.

Pranešime taip pat pažymima, kad tai yra „pirmas kartas istorijoje, kai Kinijos kosmoso pramonė viešai paskelbė apie planuojamą misiją į Raudonąją planetą“.

Ir kaip viskas turėtų vykti?

Pirmoji kelionės stotelė turėtų būti Mėnulis. Kaip praneša „Space.com“, praėjusį mėnesį Kinija pademonstravo naujos kartos erdvėlaivį, kurį planuojama panaudoti astronautų siuntimui į Mėnulį ir atgal dar 2020-ųjų metų pabaigoje.

Ir tik vėliau, įveikus daugybę iššūkių, būtų keliaujama į Marsą. Anot Pango, kelionė į Marsą gali „užtrukti daugiau nei 500 dienų“ ir tokia misija dar gali būti neįgyvendinta iki pat 2050-ųjų.

Reikės įveikti ne tik technologinius iššūkius, bet ir tokias astronautams kylančias grėsmes, kaip „kaulų mineralų tankio sumažėjimą, kosmoso radiaciją ir psichinę sveikata“, - pridūrė Pangas.

Įdomu tai, kad NASA dar oficialiai nepaskelbė kada planuoja savo misiją į Marsą. Balandžio mėn. paskelbtoje ataskaitoje buvo padaryta išvada, kad NASA organizuojama „kelionė į Marso orbitą galėtų būti vykdoma ne anksčiau kaip 2037-aisiais metais ir jei tik nereikės didelės technologijų plėtros, neatsiras delsos, išlaidų padidėjimo ir rizikų dėl bendro biudžeto trūkumų“.

Žinoma, 2050-ieji yra toli ir per visus šiuos metus gali nutikti pačių įvairiausių dalykų. Ir pirmiausiai dar reikia sugebėti saugiai, greitai ir be didesnių iššūkių nukeliauti iki Mėnulio, prieš pradedant planuoti kelionę į Marsą.

Tačiau Kinijai ambicijų, lėšų, intelektinių ir žmogiškųjų išteklių tikrai netrūksta. Jei NASA vadovybei dar reikia lėšų poreikiu įtikinėti aukščiausius JAV valstybės vadovus, tai visiems puikiai žinoma, kad Kinijoje viskas paprasčiau – tereikia šios šalies vadovybei kažko užsinorėti ir pinigai jau tampa ne problema, o tik priemonė tikslui pasiekti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(55)
(9)
(46)

Komentarai (10)