Kinijoje sudegė milžiniška bitkoinų kasykla – virtualios valiutos kaina iškart pašoko į viršų (Video)  ()

Pranešama, kad Kinijoje sudegė „Innosilicon“ priklausanti, labai didelė bitkoinų kasykla. Dešimties milijonų dolerių vertės įranga pavirto pelenais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtualios valiutos ekspertas Marshall’as Long’as socialiniame tinkle Twitter pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip Kinijoje dega „Innosilicon“ priklausanti bitkoinų kasykla.

Nors „Innosilicon“ nepateikė oficialaus komentaro, tačiau daugybė bitkoinų kasybos ekspertų jau spėlioja apie šio įvykio poveikį rinkai.

Kai kurie ekspertai teigia, kad šis įvykis galėjo prisidėti prie to, kad pastaruoju metu pastebimas bitkoinų brangimas. Per 24 valandas po šio įvykio, bitkoinas pabrango 500 JAV dolerių.

Kriptovaliutų firmos „Primitive Ventures“ įkūrėjas Dovey’us Wanas’as apskaičiavo, kad visos išlaidos, patirtos dėl gaisro, sudaro apie 10 milijonų JAV dolerių.

Gaisras „Innosilicon“ bitkoinų kasykloje nėra pirmasis toks, su bitkoinas susijęs nemalonus nutikimas Kinijoje. Šiais metais, rugpjūčio mėn., Sičuano provinciją užklupo itin smarkūs lietūs ir dar viena didelė bitkoinų kasykla buvo tiesiog nuplauta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(24)
(9)
(15)

Komentarai ()