NASA auditoriai abejoja „SpaceX“ ir „Boeing“ kosminių kapsulių saugumu  ()

JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) auditoriai paskelbė išvadas, kad agentūra susiduria su „reikšmingais saugumo ir techniniais iššūkiais“, kuriuos būtina išspręsti prieš pradedant skraidinti astronautus privačiomis kosminėmis kapsulėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA generalinio inspektoriaus ataskaitoje pažymima, kad bendrovės „Boeing“ ir „SpaceX“ jau keliais metais atsilieka nuo planų skraidinti įgulas į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Dokumente sakoma, kad privačios kapsulės tikriausiai nebus sertifikuotos anksčiau nei ateinančią vasarą, todėl NASA turėtų parengti realistišką darbotvarkę, kad nebūtų pakenkta skrydžių saugumui.

Auditoriai atkreipė dėmesį, kad NASA mokėjo „Boeing“ daugiau nei planuota, kad ši bendrovė galėtų vykdyti savo projektą. Ataskaita rodo, kad viena vieta „Boeing“ kapsulėje „Starliner“ kainuos 90 mln. dolerių (81,8 mln. eurų) – beveik dvigubai brangiau nei vieta „SpaceX“ erdvėlaivyje „Crew Dragon“.

Jeigu šių projektų įgyvendinimas bus dar labiau pavėlintas, NASA turės prašyti papildomų vietų Rusijos leidžiamuose erdvėlaiviuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: