Įdomus būdas apsaugoti keleivius - „Finnair“ įtartiniems keleiviams rezervuos tualetą  ()

Oro linijos nekantrauja vėl sulaukti didesnių keleivių srautų. COVID-19 pandemija ypač skaudžiai smogė komercinės civilinės aviacijos sektoriui. Tačiau kaip užtikrinti skrydžių saugumą? Įvairios oro linijos jau paskelbė naujus reikalavimus. Štai „Finnair“ lėktuvuose kartais bus imamasi kiek keistų priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oso uostuose dygsta skydeliai, atskiriantys keleivius nuo darbuotojų, klijuojami apie socialinę distanciją informuojantys lipdukai, darbuotojams dalinamos specialios apsaugos priemonės, daugybėje vietų atsirado rankų dezinfekavimo stotelės. Tuo tarpu lėktuvuose, jei tik bus galimybių, keleiviai bus sodinami rečiau, ne vienos oro linijos nusprendė nebetiekti užkandžių, o ir kaukės daug kur jau privalomos.

Kaukes privalės dėvėti ir visi „Finnair“ keleiviai. Žinoma, specialias apsaugos priemones naudos ir įgula, o lėktuvai bus dezinfekuojami dažniau. Visa tai labai svarbu stabdant pandemijos plitimą, tačiau kartu šios priemonės padės nuraminti įbaugintus keleivius. Viskas bus gerai. Greitai galėsime grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo, bet privalome elgtis protingai.

Vienas iš būdų elgtis protingai - nekeliauti, jei ligos simptomai jau jaučiami. Tačiau neatsakingų ir nepaprastai kvailų žmonių buvo visais laikais ir „Finnair“ tai supranta. Jei bus pastebėta, kad kuris nors keleivis jau demonstruoja COVID-19 simptomus, jis bus sustabdytas dar oro uoste. Tačiau jei jis prasmuks į lėktuvą, ten bus imamasi kitų priemonių.

„Finnair“ skrydžių palydovai atidžiai stebės keleivius. Jei kuris nors karščiuoja, kosėja ar sunkiai kvėpuoja, jis, esant galimybėms, bus pasodintas atskirai. Tokiam keleiviui taip pat teks visos kelionės metu nešioti veido skydelį. Sergantį keleivį aptarnaus tik vienas skrydžio palydovas, kuris tokiu atveju jau nebeaptarnaus kitų keleivių. Galiausiai, šiam žmogui bus rezervuotas ir atskiras tualetas.

Tualeto rezervavimas sergančiam keleiviui atrodo kiek keistas žingsnis. Tačiau būtent tualete žmonės palieka daugiausia savo kūno skysčių ir paliečia daugiausia paviršių. Tegul tas keleivis liečia savo sėdynę - to skrydžio metu jos nelies niekas kitas. Tačiau tuo pačiu tualetu galėtų pasinaudoti ir kiti keleiviai. Taigi, sergantis keliautojas gautų nuosavą skrydžio palydovą ir atskirą tualetą.

Galiausiai, toks įtarimų sukėlęs keleivis bus išlaipinamas atskirai, siekiant išlaikyti distanciją tarp jo ir kitų keleivių. Vėlgi, niekas neklaus, ar jis serga gripu, ar COVID-19 - tiesiog tokiais atvejais geriau nerizikuoti. Lėktuvai dezinfekuojami po kiekvieno skrydžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()