Italijos Atlantida jau kitais metais iškils į paviršių - šis istorinis paminklas nematytas jau daugiau nei 25 metus (Video)  ()

Kaip teigiama naujienų pranešimuose, iš ežero dugno Toskanoje (Italija) netrukus turėtų iškilti viduramžių „vaiduoklių miestas“. Tai gali būti pirmas kartas, kai palaidotas miestas dienos šviesą išvys po daugiau nei 25 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši Italijos Atlantida yra žinoma kaip Fabbriche di Careggine – XII amžiaus miestelis, kuriame kadaise gyveno apie 150 gyventojų, stovėjo 31 namas ir tvirta akmeninė bažnyčia.

Anot Italijos svetainės „La Peppublica“, šis mažas miestelis ištisus šimtmečius buvo amatininkų kalvių prieglobstis. Tačiau 1946 m. viskas baigėsi, kai gretimame slėnyje italų energetikos bendrovė „Enel“ pastatė hidroelektrinės užtvanką. Miestelio gyventojai buvo perkelti į netoliese esantį kaimą, Fabbriche di Careggine buvo užtvindytas ir gimė naujas dirbtinis Vagli ežeras.

Per 75 metus, kai Fabbriche di Careggine glūdėjo ežero dugne, smalsūs lankytojai turėjo vos keturias galimybes pasivaikščioti po senovinių pastatų ir jų likučių 1958, 1974, 1983 ir 1994 m. – kai Vagli ežeras buvo nusausintas užtvankos priežiūrai. Ir pasak vietos turizmo valdybos, netrukus jis ir vėl gali būti nusausintas.

CNN duomenimis, Lorenza Giorgi – buvusios vietos savivaldybės mero dukra – neseniai „Facebook“ paskelbė, kad ežeras greičiausiai vėl bus nusausintas 2021 m. „Enel“ energetikos kompanija CNN taip pat sakė, kad ji su vietos savivalda pradeda diskusijas apie galimą ežero nusausinimą, dėl galimybės išvalyti Vagli tvenkinį ir kaip galimybę sustiprinti turizmą rajone.

Kaip jau galima įtarti, galimybė apsilankyti viduramžiškame vaiduoklių mieste, kuris trumpam prisikelia iš vandenų gelmės, visus tuos metus sutraukdavo nemažą minią. Per kelis mėnesius, kai Vagli buvo nusausintas 1994 m., iškilusį Fabbriche di Careggine aplankė apie milijonas turistų, praneša „La Reppublica“.

Parengta pagal „Live Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()